משלוח חינם עד 3 ימי עסקים בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים שווים ממש >>>
X

טיגון ללא שמן – שיטות וכלים

היום, כבר ממש לא צריך להאריך במילים מדוע אכילת הרבה מאכלים המטוגנים בהרבה שמן היא לא דבר מומלץ במיוחד, בייחוד כאשר ניתן לקבל עם הציוד והכלים המתאימים תוצאות קולינריות מעולות ויעילות. 

אם גם לכם נמאס משימוש מופרז בשמן בעת טיגון המנות האהובות עליכם ועל בני ביתכם, אתם יכולים להיפרד ממחבתות שמנוניות וסירי טיגון עמוק  ולהכניס למטבח שלכם כלים המיועדים לטיגון ללא שמן ולא פחות חשוב, אשר מאפשרים להגיע לטעמים ולהנאה מאוכל בדיוק כמו אותם מאכלים מטוגנים. באתר ובסניפי Cook & Bake תמצאו מגוון רחב ומנצח של כלים איכותיים ומעוצבים המיועדים לבישול וטיגון עם משמעותית פחות שמן – לכן נסביר כאן על השיטות והכלים המתאימים לכך. בואו נצא לדרך ואתם כבר יכולים להתחיל להתרגש ולפתח תאבון למנות יותר בריאות, קלות להכנה וטעימות ללא פשרות. 

לשנות את כללי המשחק במטבח

כאשר אנו אומרים טיגון ללא שמן, הכוונה המעשית היא להשגת תוצאות כמו של טיגון, אבל עם משמעותית פחות שמן, בחלק מהיישומים והכלים עד כדי הפחתה של כ-90%-95% שבעבר שימש אתכם להכנת אותן מנות. יש שלעיתים קוראים לטכניקת טיגון זו טיגון יבש או טיגון עם מעט שמן – אך התוצאה הסופית זהה, ביטול הצורך לטגן בשמן עמוק והפחתה דרסטית בטיגונים במחבת, מחביתה בארוחת הערב המשפחתית ועד מנות דגים ובשר מורכבות לארוחות חג מפוארות. 

היתרונות 

  • הפחתה משמעותית וקיצונית של שימוש בשמנים לא בריאים לצורך טיגון – כבר לא צריך להשתמש בשמנים תעשייתיים מעובדים לטיגון עמוק או טיגון במחבת, יש למשל צמחיים מעובדים ומזוככים. 
  • טיגון נוח וחסכוני בזמן – תוצאות טעימות ומהנות כמו של טיגון, עם משמעותית פחות בלגאן, לכלוך והתעסקות לעומת טיגון “מסורתי”.
  • פתיחת האפשרות להשתמש בשמנים יותר בריאים, מגוונים יותר גסטרונומית ויקרים יותר לצורך טיגונים עם מעט מאוד  ובטמפרטורות נמוכות יותר – למשל שמן זית, אבוקדו וקוקוס. 
  • שיפור בטעמים ובמרקם – למרות היעדר השימוש הנרחב בשמן לטיגון,גם ללא, נוכל לקבל את הטעמים ואת הנוזלים הטבעיים של רכיבי מזון, מה שיספק לכם מנות עשירות ומשודרגות. 

שיטות 

באופן כללי, ישנן שתי שיטות מרכזיות ליישום של טיגון ללא שמן. השיטה הראשונה נגישה ופשוטה יותר ומצריכה שימוש בכלים מתאימים, בעיקר מחבתות נון-סטיק המונעות הידבקות מזון למחבת גם עם מעט מאוד או ללא שמן וכלי עבודה שלא שורטים מחבתות וסירים נון-סטיק.

השיטה השנייה מצריכה רכישת מכשיר חשמלי ייעודי וחדש, מה שנקרא “סיר טיגון אוויר”, מכשירים אלו מאפשרים השגת תוצאות כמו טיגון עמוק ובאמצעות שילוב בין גוף חימום ומאוורר לפיזור החום וחלקיקי שמן על האוכל. 

בקוק אנד בייק אנחנו מציעים לכם את האפשרות הראשונה, שהיא גם הראשונה והעיקרית שמומלץ ליישם – לאו דווקא במקום סיר טיגון אוויר או מכשיר טיגון ללא שמן אלא בנוסף ולהכנת מנות מגוונות ואחרות שלא מצריכות או מחייבות את המכשיר החשמלי היקר והגדול יותר. 

כלים ייעודיים 

הנה כמה דוגמאות מובילות ומרכזיות לכלים והציוד הדרוש לכם כדי להתחיל ליישם במטבח שלכם ולשדרג את הטעם, הפשטות והבריאות של הבישולים שלכם.

  • מחבת נון-סטיק: מחבתות עם ציפוי מיוחד המונע הידבקות מזון ומאפשר טיגון מעולה ונוח כמעט בלי שמן בכלל.
  • סיר נון-סטיק: דומה למחבת, רק בתצורת סיר, ליישומים גדולים יותר או אם אתם רוצים “לנער את תכולת הטיגון נטול השמן שלכם.
  • כלי עבודה מסיליקון/עץ/פלסטיק: כדי לא לשרוט ולהרוס את ציפוי הנון-סטיק, חשוב להשתמש בכלים מסיליקון, עץ או פלסטיק.