משלוח חינם בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים ממש שווים>>
X

זילוף עוגות – טכניקות

זילוף עוגות הוא אחד התחומים באפייה וקונדיטוריה שלגמרי משדרג את המראה ואת הסטייל של כל עוגה ויצירה קונדיטורית, כאשר בנוסף זהו גם אחד הדברים שנראים הכי פשוטים ו"זורמים" כשאתם רואים קונדיטורים ומומחים מבצעים אותם אך במציאות הם ממש לא פשוטים וקלים לביצוע כאשר אתם רק מתחילים. כך שחשוב להתאמן, ללמוד ולא להפסיק לנסות להגיע לזילוף המושלם! כדי לייצר יצירות זילוף מרשימות ואסתטיות, אתם צריכים את הציוד המתאים והטוב ביותר וכמובן גם את הטכניקה הנכונה והאיכותית.

ברשת ציוד וכלי הבישול והאפייה Cook & Bake אנחנו מציעים לכם ציוד זילוף איכותי, מקצועי ומגוון מאוד, אך את הטכניקה המעשית תצטרכו ללמוד לבדכם 😊. אבל כן הכנו לכם מדריך המסביר ומפרט לגבי טכניקות של זילוף עוגות.

הציוד המתאים לזילוף עוגות

מן הסתם כדי להפיק יצירות יפות ומרשימות של זילוף עוגות אתם זקוקים לציוד המתאים והאיכותי. זילוף הוא אחד התחומים באפייה וקונדיטוריה שבהם אין ממש קיצורי דרך ואתם לחלוטין צריכים שיהיו לכם הכלים המתאימים והנכונים כדי להגיע לתוצאות האסתטיות שאתם שואפים אליהן.

הציוד המתאים לזילוף עוגות ומנות קונדיטוריה אחרות מתחיל בשק זילוף ולפחות כמה ראשי זילוף בסיסיים. בקטגוריית שקי הזילוף, המבחר רחב אך יחסית מוגדר לחומר ממנו עשוי השק – שק זילוף מקצועי מכותנה, שק זילוף מפלסטיק אקולוגי מתכלה וחד פעמי כמו כמובן שקי זילוף סטנדרטיים ופשוטים שהם בעצם שקית פלסטיק חזקה בצורת קונוס. לקצה התחתון של שק הזילוף מכניסים את הצנתר או ראש הזילוף (שם שונה לאותו הדבר), לאחר הכנסת חומר הזילוף לשק אתם יכולים להתחיל לזלף.

היכן שהתחום מתרחב והופך מורכב יותר זה כמובן בצנתרים עצמם, אלו ראשי הזילוף שמהם יוצאת הקצפת או חומר הזילוף והם שיוצרים את הצורות המיוחדות והמוגדרות על העוגות שלכם – יחד עם טכניקת זילוף מדויקת ומעולה כמובן. יש עשרות ואף מאות סוגים של צנתרי זילוף, עם צורות שונות, גודל פתחים שונה, צנתרי נירוסטה או פלסטיק וכיוצא באלו עם מגוון אינסופי של מוצרים ואפשרויות. ההמלצה שלנו ברשת Cook & Bake היא להצטייד לפחות בסט צנתרים בסיסיים וקלאסיים כדי להתנסות בטכניקות זילוף שונות וכדי שיהיה לכם החופש ליצור זילופים בכל מיני צורות.

7 טכניקות זילוף בסיסיות שיהפכו אתכם למקצועני קונדיטוריה

זילוף מערבולת קאפקייק

אחד האלמנטים הכי מושכים ואסתטיים בקאפקייקס הוא זילוף מערבולת הקצפת היושב לו בגאון בראש כל קאפקייק, כאשר מערבולת זו יכולה להיות לבנה או בשלל צבעים אחרים ועם מגוון תוספות מתוקות. תצטרכו צנתר כוכב או צנתר נירוסטה משונן, עם פתח יחסית גדול. טכניקה זו מיושמת לרוב עם חמאה מוקצפת או "פרוסטינג" של קצפת יציבה מאוד. זילוף זה כולל את טכניקת הרוזטה הקלאסית לזילוף, עם תנועה מעגלית אחידה וזילוף יחסית כבד על ראש הקאפקייק. מתחילים ממרכז הקאפקייק, לוחצים על שק הזילוף להתחלת הזילוף ובתנועה ליניארית מבצעים תנועה מעגלית, מהמרכז החוצה וחוזר חלילה לסה"כ שני סיבובים. היד ושק הזילוף ישרים מעל הקאפקייק ולא בזווית.

זילוף כוכבים

כדי לזלף כוכבים אתם צריכים כמובן צנתרי כוכב, המגיעים בכמה גדלים לש פתח הזילוף והצורה הספציפית. מחזיקים את שק הזילוף ישר מעל העוגה, קרוב לפי השטח. מתחילים ללחוץ וכאשר יצרתם כוכב בגודל הרצוי, מפסיקים ללחוץ על השק כדי שלא ייווצר קצה מוגבה לכוכב. אם רוצים כוכב הנמשך למעלה, פשוט ממשיכים ללחוץ תוך כדי הרמת הצנתר. שימו לב לעבוד ישר מעל העוגה ולהתחשב במקום ההתרחבות של הכוכב בעת הזילוף.

זילוף רוזטה (ורדים)

אחת מטכניקות הזילוף המרשימות והקלאסיות, להוספת מראה פרחוני מקסים לכל עוגה. טכניקת הרוזטה נשענת על טכניקת זילוף הכוכב, כאשר אתם עושים כוכב ופשוט ממשיכים לזלף מסביבו בתנועות מעגליות אחידות עד לגודל הרצוי. ככל שפתח הצנתר שלכם גדול יותר, כך תקבלו פרחי רוזטה גדולים יותר. לקראת הסוף של הצורה שלכם, הפחיתו את עוצמת הלחיצה כדי לקבל גימור יפה ונקי.

זילוף נקודות

טכניקת זילוף מעולה לגבולות של עוגות, לזילוף מרנגים ולהוספת קישוטים פשוטים על עוגות ועוגיות. זילוף נקודה היא טכניקה קלה ללימוד ויישום. באופן טבעי, תזדקקו לצנתר חלק עם קצה מעוגל ופתוח, תוך התאמת גודל הפתח לגודל הנקודות שאתם רוצים ליצור. פשוט לחצו על שק הזילוף כדי ליצור נקודה. אם נשאר לכם קצה קטן ומוגבה על הנקודה שזילפתם, פשוט החליקו אותו באמצעות נגיעה קלה עם קצה האצבע שלכם או שבצעו תנועה סיבובית עדינה ללא לחיצה בסיום הזילוף עצמו.

זילוף זיגזג

טכניקת זילוף כיפית ליצירת גבולות מקושטים לעוגה או לתוספת מרקם מעוצב לשולי העוגות שלכם. זילוף הזיגזג נוצר מהנעת שק הזילוף והצנתר מצד לצד תוך כדי שאתם מזלפים. הקדישו תשומת לב לתנועת הזרוע שלכם ולעוצמת הלחיצה כדי ליצור זילופי זיגזג אחידים ואלגנטיים.

זילוף דשא

הוסיפו זילופי דשא מצחיקים וירקרקים לעוגות ולקאפקייקס שלכם, באמצעות שימוש בצנתר דשא ייעודי ומיוחד. אחרי התקנת צנתר דשא מתאים בשק הזילוף שלכם, פשוט לחצו על השק לשחרור הקצפת ומשכו למעלה תוך כדי הפסקת הלחיצה ליצירת מראה של דשא, שערות או פרווה. למראה דשא "טבעי" יותר, סיימו את הזילוף בתנועה קלה שמאלה או ימינה ולא ישר למעלה.

זילוף עלים

עלים הם מהפריטים היפים והאלגנטיים ביותר שאפשר לזלף כדי לקשט עוגות. תצטרכו חמאה מוקצפת או קצפת סמיכות ויציבות מאוד. כדי להגיע לצורת הפרח המרשימה משתמשים בצנתר פרח ייעודי, כאשר אלו מגיעים בכמה גדלים וצורות כך שיש לכם חופש יצירתי מלא. לוחצים יחסית חזק בבסיס העלה ועולים בעדינות תוך כדי הפחתת הלחיצה כדי ליצור את תנועת העלה. שימו לב לזווית שק הזילוף והצנתר כיד ליצור בדיוק את צורת העלה שאתם רוצים ובמיקום הנכון.

עכשיו כל שנותר לכם הוא להכין עוגות טעימות ועשירות, להצטייד בציוד זילוף עוגות מעולה מבית Cook & Bake ולהתחיל להתאמן על טכניקת הזילוף שלכם. בהצלחה!