משלוח חינם עד 7 ימי עסקים בקנייה מעל 199 ש"ח 🚛
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים שווים ממש >>>
X

מהו סיר אידוי?

מבין כל שיטות הבישול, אידוי היא הדרך הטובה והיעילה ביותר לבשל את האוכל שלכם בדיוק כמו שאתם אוהבים, מבלי להקריב את הרכיבים התזונתיים הבריאים והטובים שבמזון. בנוסף, מדובר על אחת הדרכים הפשוטות ביותר לבשל פריטים כמו ירקות וכך להעשיר אפילו יותר את התזונה שלכם במרכיבים טריים, צבעוניים ובריאים. כדי לאדות את הירקות ויתר הפריטים הרלוונטיים שאתם רוצים, אתם צריכים אביזר מטבח מתאים לכך, כאשר סיר אידוי הוא בהחלט פתרון אלגנטי, יעיל וכמובן ייעודי לנושא. נסביר מהו סיר אידוי וכיצד להשתמש בו. 

אם אתם לגמרי בעניין להתחיל להתנסות בטכניקות בישול חדשות, למשל ברזי המטבח הסיני הדוגל באידוי, או אם אתם רוצים להתחיל לבשל בריא וטרי יותר, עם פחות טיגון ובישול “כבד”, אידוי היא בהחלט טכניקה מומלצת ששווה לכם לאמץ ולהעשיר איתה את היכולות הגסטרונומיות שלכם. ברשת Cook & Bake מחכים לכם סירים איכותיים ומעוצבים, כולל סירי אידוי וגאדג’טים מגניבים לאידוי בשלל צורות נוחות וקלות. 

אידוי מזון – פשוט וקל!

מבין תהליכי הבישול השונים, אידוי הוא כנראה מהפשוטים ביותר שתוכלו למצוא, במיוחד כאשר יש לכם את הציוד המתאים, כמו למשל סיר אידוי איכותי. ההסבר המהיר, הפשטני והאפקטיבי לבישול באמצעות אידוי הוא שאתם פשוט צריכים להרתיח מעט מים בסיר ולהשתמש באדים הנוצרים מהמים כדי לבשל את המזון שלכם ביעילות ועם מינימום אובדן של רכיבים תזונתיים כמו ויטמינים ומינרלים.

 

לצד הפשטות המובנית באידוי מזון, צריך לשים לב להיבטים כמו תזמון, כמות המים, טמפרטורות והאם המזון בא במגע עם המים או לא (עדיף שלא כמובן). 

בכל מקרה, אין ספק כי הדרך הקלה, הבטוחה והיעילה ביותר לאדות מזון היא באמצעות סיר אידוי ייעודי או אביזר אידוי כלשהו. זאת מכיוון שכלי מטבח ייעודיים לאידוי מיועדים בדיוק למטרה זו ומבטיחים כי האדים החמים יגיעו בצורה אפקטיבית למזון אך ללא מגע ישיר עם המים הרותחים או מקור החום. כך נשמרים הכי טוב הרכיבים התזונתיים במזון. 

כיצד בנוי סיר אידוי

במהותו, סיר אידוי בנוי ב”קומות”, כך שיש הפרדה פיזית בין המים הרותחים המייצרים את האדים לבין המזון המאודה, כאשר בנוסף מן הסתם שצריך מכסה שיכסה את הכל כדי שהאדים יבשלו את המזון ולא יברחו החוצה מהסיר. בצורה כזו, ישנם סירי אידוי ממתכת שמניחים על הכיריים, יש סירי אידוי חשמליים עם מיכל מים ייעודי ויש אביזרי אידוי (רשתות אידוי למיניהן) המונחים על או בתוך סירים רגילים ומאפשרים להשיג אפקט דומה.

סיר אידוי ייעודי מספק את החבילה המנצחת, בין אם בחרתם באפשרות של סיר חשמלי ובין אם בחרתם בסיר רגיל לכיריים הכולל גם אביזרי אידוי ייעודיים ומתאימים במיוחד עבורו. בבחירה זו בסיר המיועד לאידוי אתם מקבלים התאמה אופטימאלית בין רשת או מסננת האידוי לבין הסיר עצמו והבישול באדים הוא הכי יעיל מבחינת זמן, טמפרטורה ושמירה על המזון.  

טיפים לשימוש בסיר אידוי

  • אל תוסיפו יותר מדי מים – רק מספיק כדי ליצור אדים שיבשלו את המזון שאתם מאדים.
  • הרתיחו את המים לפני שאתם מוסיפים את המזון למסננת/רשת האידוי.
  • בישול באידוי מצריך זמן מועט יחסית, חשוב לא לאדות יותר מדי, מה שיפגע באיכות המזון ובמרקם.
  • העשירו את האדים שלכם עם צירים משובחים או עשבי תיבול.
  • בשלו באידוי כאשר איטום הסיר חזק ועמיד עד כמה שניתן.
  • חתכו את הירקות המאודים לגודל המתאים לפני האידוי ולא לאחריו – מקצר את זמן הבישול. 

אידוי הוא  דרך בישול נהדרת ומומלצת בהחלט, בואו לסניפי Cook & Bake והצטיידו בסיר אידוי איכותי שישרת אתכם נאמנה. 

מוצרים שקשורים למאמר