משלוח חינם בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים ממש שווים>>
X

למה משמשת מחבת טפלון?

המונח מחבת טפלון כבר מזמן הפך למונח גנרי לכל דבר ועניין, בעיקר בהתייחס למחבתות נון-סטיק הכוללות ציפוי מיוחד וייעודי למניעת הידבקות של מזון במהלך הטיגון והבישול. למעשה, טפלון הוא שם המותג של חומר ציפוי מיוחד שפותח לפני כמעט 100 שנה ע"י חברת דופונט, כאשר כיום הוא עבר שינויים שונים אך עדיין משמש כחומר נפוץ מאוד לייצור מחבתות נון-סטיק פופולאריות ואיכותיות. 

בשלל הסניפים של רשת Cook & Bake וגם בחנות הדיגיטלית באתר, תמצאו מבחר עשיר, איכותי ונרחב של מחבתות טפלון ונון-סטיק ועוד מגוון כלי טיגון, בישול ואפייה עם ציפויים ייעודיים למניעת הידבקויות ולניקוי קל ומהיר. נסביר מהי מחבת טפלון נון-סטיק ולמה משמשת מחבת טפלון. 

למה משמשת מחבת טפלון?

מה זה טפלון?

לא ניכנס להסברים כימיים ותעשייתיים ארוכים, מורכבים ודי משעממים (אנחנו כאן כדי לבשל ולאכול הרי!), אך כן נסביר בקצרה מה זה בכלל טפלון. הטפלון (Teflon) הוא שם מותג לחומר שפותח ע"י חברת דופונט האמריקאית, חומר אשר מציע תכונות של חיכוך מאוד נמוך – מה שהפך אותו מתאים מאוד להמצאה מהפכנית באותה תקופה של שנות הארבעים של המאה הקודמת, מחבתות שהמזון לא נדבק אליהן כלל במהלך הטיגון והבישול! 

בנוסף ליכולות מניעת ההידבקות שלו, הטפלון הוא גם הידרופובי (דוחה מים), הוא מאפשר הולכת חום טובה והוא חזק מאוד ועמיד בצורה טובה מפני שחיקה פיזית וכימית. היום הטפלון המשמש במחבתות אינו זהה לגמרי לאותו טפלון שפותח לפני עשרות שנים והוא מאפשר ביצועים טובים יותר עם תנאי בטיחות ועמידות משופרים. בנוסף, לצד הטפלון עצמו – מותג שעדיין לגמרי קיים בתעשיית המזון – פותחו עם השנים מותגים נוספים ודומים וכן ציפויי נון-סטיק נוספים למחבתות, סירים וציוד בישול. 

חששות בריאותיים מטפלון

לאורך השנים, הועלו חששות לגבי הבטיחות של מחבתות טפלון והאפשרות שהחומר יכול לגרום לנזקים בריאותיים. היום, לאחר מחקרים רבים בתחום וגם כאומר פיתוחים וחידושים בציפויי טפלון לכלי בישול, יש הסכמה די רחבה שמדובר על אפשרות בטוחה, יעילה וללא סיכונים בריאותיים – אפילו להיפך כי היא מאפשרת טיגון ובישול עם משמעותית פחות שמן. כל עוד אתם משתמשים במחבת טפלון איכותית ואמינה ומשתמשים בה בהתאם להוראות היצרן – כך שלא נוצר נזק פיזי לציפוי עצמו (שהוא כאמור חזק ועמיד!) אין בפועל סיכונים בריאותיים כי אין דליפה של החומר לתוך המזון המבושל. 

שימושים של מחבת טפלון איכותית

במהותה, מחבת טפלון משמשת לטיגון ובישול מזון תוך שימוש בפחות שמן לעומת מחבת ללא ציפוי נון-סטיק וללא הידבקויות של מזון לתחתית המחבת. מעבר ליתרונות ברורים ומשמעותיים אלו, בגלל שמזון לא נדבק אליהן, מחבתות נון-סטיק וטפלון הן משמעותית קלות יותר לניקוי – בפחות מאמץ, פחות מים ופחות סבון. למעשה, אם אתם שומרים היטב על המחבת שלכם, מספיק רק לשים אותה מתחת לברז (אחרי שהתקררה!) ולהוריד בעדינות שאריות מזון ויש לכם מחבת נקייה, כמו חדשה. 

למה משמשת מחבת טפלון?

מתוך היתרונות והמאפיינים הללו של מחבתות טפלון, דוגמאות לשימושים נפוצים, פופולאריים ומומלצים של מחבתות אלו הם:

  • טיגון ביצים עם מינימום שמן וללא הידבקויות.
  • טיגון ובישול דגים, עוף ואפילו בשר עם השחמה טובה וטעימה אך ללא הידבקות של הבשר ועם מינימום תוספת שמן. 
  • הכנת פריטטות ותבשילים כיפיים אחרים, מבלי לדאוג שהתחתית תדבק למחבת והמנה שלכם לא תצא מושלמת. 
  • הכנת פנקייקים, קרפים וכדומה עם פחות שמן מאשר מחבת שאינה טפלון או נון-סטיק. 

הבנתם את הרעיון – עם מחבת טפלון אפשר לעשות כמעט הכל כמו בכל מחבת אחרת, כולל להכניס לתנור בדגמים מסוימים, רק עם פחות שמן, ללא הידבקויות מזון ועם משמעותית פחות התעסקות בניקיון. מחבת שהיא Win Win מכל כיוון ובכל סיטואציה. 

רשת Cook & Bake מציעה לכם מגוון רחב של מחבתות טפלון ומחבתות נון-סטיק נוספות, בשלל גדלים, צורות ומבית מותגים מעולים ואמינים. בואו להתחדש במחבת חדשה, מפנקת וכיפית!

.aligncenter { margin-left: auto; margin-right: auto; display: block;