משלוח חינם עד 3 ימי עסקים בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים שווים ממש >>>
X

תבנית נירוסטה – סוגים וגדלים

תבניות נירוסטה – פלדת אל-חלד – הן בחירה פופולארית ושימושית מאוד למטבחים מקצועיים ומוסדיים, בגלל העמידות, האמינות והאיכות שכה מוכרות מכלי בישול ואפייה מנירוסטה. אלו תבניות שדווקא בגלל הפשטות שלהן, מספקות ביצועים כה טובים, עמידות מעולה ורב גוניות בשימושיות שלהן. 

נסביר על גדלים וסוגים של תבניות נירוסטה ועל מצבים בהם גם סוגים אחרים של תבניות יספקו לכם את אותה תוצאה עם אפילו יותר נוחות שימוש ותפעול. 

אם אתם מחפשים לרענן את המטבח שלכם או בכלל לקנות מתנה שימושית למישהו או מישהי שאוהבים לאפות, ברשת Cook and Bake תמצאו מבחר מנצח ורחב מאוד של תבניות, גם מנירוסטה וגם בסגנונות וחומרים אחרים. תוכלו לראות באתר מבחר מוצרים איכותי ושימושי של כלי בישול ואפייה, גאדג’טים וכל מה שצריך למטבח מאובזר ומעוצב. 

סוגים נפוצים של תבניות נירוסטה

במטבחים מקצועיים וביתיים כאחד, יש סוגים שונים של תבניות נירוסטה. אם מדובר על תבנית ללא כל ציפוי או תוספת מלבד פלדת האל-חלד, יש לשים לב לבחור תבנית המתאימה לשימוש שעבורו אתם רוצים להשתמש בה. לנירוסטה יש יתרונות רבים; כמו עמידות, אמינות, הולכת חום טובה ופשטות ניקוי ותחזוקה ועוד.

סוגים מרכזיים ויותר נפוצים של תבנית נירוסטה שניתן למצוא כיום בשוק הביתי והמקצועי:

  • תבניות אפייה וצלייה מנירוסטהתבניות מלבניות, עמוקות יחסית, מיועדות לצלייה של בשר או אפייה.
  • תבניות אפייה שטוחות – תבניות דקות ושטוחות ללא שוליים, עשויות נירוסטה לעמידות ואמינות מעולות, לאפייה של עוגיות ושאר דברי מאפה וקונדיטוריה שאינם דורשים תבנית עם שוליים גבוהים. 
  • תבנית אינגליש קייק נירוסטה – תבנית מלבנית צרה ומוארכת, עשויה נירוסטה ומתאימה לעוגות בצורת אינגליש קייק וגם לכיכרות לחם. 
  • תבניות עוגה – מגיעות במגוון צורות וגדלים, אין המון תבניות נירוסטה לעוגות בגלל החשש מהידבקות לדפנות התבנית, אך קיימים מוצרים כאלו. לעיתים הנירוסטה תהיה מצופה בציפוי נון-סטיק למניעת הידבקות.

אתגרים של נירוסטה וחלופות יעילות

נירוסטה היא חומר נפלא למגוון יישומי בישול ואפייה ובמקרים רבים היא אכן מספקת את הפתרון האידיאלי מבחינת הולכת ואגירת חום, עמידות ואמינות לאורך שנים ובל נשכח כמה קל ופשוט לנקותה ולתחזקה.

לצד המצבים בהם הכי נוח ויעיל להשתמש בתבנית או סיר נירוסטה, יש גם לא מעט מצבים בהם זו תהיה בחירה לא מוצלחת ואשר יכולה לגרום לתקלות בתוצר הסופי. אחד האתגרים הנפוצים ביותר בשימוש בנירוסטה באפייה ובישול הוא שבהיעדר ציפוי נון-סטיק ייעודי ובגלל תכונות הנירוסטה, מזון יכול להידבק לדפנות הכלי או התבנית. 

אתגר זה של הידבקות מזון לתבנית נירוסטה בהחלט יכול לגרום לכך שהעוגה שתכינו פשוט לא תצא כמו שצריך מהתבנית אלא תתפרק.

גם תבנית נירוסטה שטוחה לעוגיות פחות תסבול מבעיה זו בדר”כ, בעיקר בתנאי שימוש נכונים. אבל לתבניות אחרות, שבהן מכינים עוגות, עוגיות, מאפים, לחמים וכיוצא באלו, נירוסטה “נקייה” עשויה להיות בעייתית.

חלופות יעילות, לא פחות איכותיות ואפילו עמידות הזמינות כיום לתבנית נירוסטה, כאשר אתם מודאגים למשל מהידבקות לדפנות, יכולות להיות למשל:

  • תבניות נון-סטיק – תבניות מתכת עם ציפוי מיוחד וייעודי למניעת הידבקויות של מזון לתחתית ולדפנות. 
  • תבניות סיליקון – גמישות, עמידות לחום ולשחיקה, קלות לניקוי ומגיעות במגוון עצום של צורות וגדלים.
  • משטחי אפייה רב פעמיים מסיליקון – משטחי אפייה איכותיים, ללא הידבקויות ועמידים מאוד.
  • תבניות בציפוי קרמי – תבניות עוגה עם ציפוי קרמי מיוחד ועמיד למניעת הידבקויות של בלילת העוגה.
  • תבניות אנודייז – תבניות אפייה מאלומיניום, כאשר השכבה החיצונית עוברת תהליך מיוחד היוצר שכבת הגנה וחיזוק. פיזור חום מעולה, חימום מהיר וגם התקררות מהירה, אידיאלי לעוגות, כולל עדינות. 

התרשמו ממבחר המוצרים שלנו כאן באתר או בקרו באחד מסניפי Cook and Bake ברחבי הארץ ובחרו תבנית נירוסטה מקצועית או כל סוג אחר ומוצלח מתוך מבחר משובח של תבניות אפייה.