משלוח חינם בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים ממש שווים>>
X

גדלים של סירים ושימושם

כאשר אתם מגיעים לרגע בו אתם רוצים לרכוש סירים חדשים למטבח, בין אם למטבח הפרטי שלכם בבית ובין אם כמתנה שימושית וכיפית לחברים או בני משפחה שאוהבים לבשל, די מהר אתם נתקלים בהמון אפשרויות בחירה. בחירה לא רק בין מותגי סירים שונים, סגנונות עיצוב, חומרי ייצור של הסירים או  גימור הסירים אלא גם שפע גדלים של סירים. 

מבולבלים? לא יודעים איזה גודל סיר אתם צריכים? צוות רשת כלי המטבח והבישול המובילה בישראל, Cook & Bake, מגיע כדי לסייע, עם הסבר לגבי גדלים של סירים והשימושים השונים לפי גודל הסיר. אז ליבשו סינר וקחו כף עץ ובואו נצא לדרך שבסופה תדעו הרבה יותר לגבי גדלי סירים. 

שיקולים רלוונטיים לבחירת גודל הסיר

בבואכם לבחור סיר חדש איכותי ומעוצב, לצד יתר האלמנטים החשובים כמו חומר, מחיר ועיצוב עליכם כאמור לתת את הדעת לגבי הנושא הקריטי של גודל הסיר. יש שלושה שיקולים עיקריים הרלוונטיים לבחירה:

  • מה אתם לרוב מבשלים או מתכוונים לבשל באותו סיר ספציפי?
  • עבור כמה אנשים אתם מבשלים?
  • כמה מקום אחסון יש לכם במטבח? (סיר גדול = יותר מקום אחסון)

זה הבסיס מבחינת שיקולים ופרמטרים בבחירת גודל הסיר – מבלי לדבר על סוג, חומר, עיצוב, מחיר וכו’. סה”כ די פשוט. כך למשל סיר המיועד לבישול מרקים, למטבח גדול ועבור כ5-6 סועדים, צריך להיות סיר בנפח די גדול של לפחות 8-10 ליטר, גבוה וצר. לעומת זאת, סיר המיועד לבישול דגים, ממולאים או קציצות, עבור עד 4 סועדים ומטבח מצומצם במקום אחסון, צריך להיות סיר סוטאג’ רחב ושטוח יחסית, בנפח לא גדול מדי וקוטר של כ-24 ס”מ. 

אך כמה ששיקולי בחירת גודל הסיר פשוטים יחסית, נושא המידות הרשמיות של גדלי סירים בהחלט יכול להסתבך, עם ערבובים של מידות שונות, שיטות שונות להגדיר גודל של סיר וכיוצא באלו. נסקור את הגדלים הנפוצים והעיקריים ואת השימושים המרכזיים לגדלים של סירים אלו.

סיווג לפי קוטר או לפי נפח בליטרים?

בישראל נהוגות שתי שיטות עיקריות לסווג גדלים של סירים או מידות של סירים. השיטה האחת, סיווג לפי קוטר חלקו העליון של הסיר, בס”מ כמובן  – קוטר, קו דמיוני החוצה את “עיגול” הסיר מקצה לקצה ועובר דרך מרכז המעגל. השיטה השנייה, אשר הופכת די במהירות למוגבלת מעט בהקשר לכל גדלי הסירים הקיימים כיום בשוק הגסטרונומיה הביתי, היא שיטת הסיווג לפי נפח הסיר בליטרים. 

כך תוכלו למצוא סירי בישול בנפחים של 8, 10, 12 ואף מעל 20 ליטרים, כאשר לרוב מדובר על הסירים הגדולים יותר ואלו המיועדים לתבשילי ארוכים, מרקים וכדומה ופחות לתבשילי דגים, ירקות, קטניות וכדומה. 

כדאי שבכל מטבח יהיו לפחות 1-2 סירים גדולים וגבוהים יחסית, בנפח של 8 ליטר לפחות לאחד מהם או גדול מכך למשפחות גדולות. הם תופסים הרבה מקום אחסון אבל הם בהחלט שימושיים למשימות רבות. 

שיטת הסיווג לפי קוטר הסיר בס”מ הרבה יותר מקיפה והיא זו שלרוב נהוג להשתמש בה בהקשר מקצועי של בישול וציוד גסטרונומיה למטבח הביתי. 

גדלי סירים לפי קוטר

באופן כללי ודי מובן מאליו, ככל שקוטר הסיר קטן יותר, כך מדובר על סיר קטן יותר ואשר מתאים למשימות “קטנות” יותר וכל שהקוטר גבוה יותר מדובר על סיר רחב וגדול יותר, כאשר קריטי לשים לב גם למאפייני העיצוב של הסיר מבחינת גובה, גימור, התאמה לסוגי כיריים, אפשרות הכנסה לתנור ועוד. 

שימו לב שיש הבדל משמעותי בין סיר סוטאג’ שטוח בקוטר 20 לבין סיר “רגיל” וגבוה בקוטר 20, אפילו אם הנפח עצמו זהה, כל אחד מיועד למשימות שונות לגמרי. 

  • סירי 14: סירי קלחת, קטנים יחסית, מתאימים לרטבים למשל. מיועדים למשימות קטנות ולא מכילים מעבר ל-2-4 ליטרים.
  • סיר 24: לגבי סירים רגילים שאינם בעיצוב סוטאג’, מתאים למשפחות ישראליות טיפוסיות, למשל לבישול 4 כוסות אורז. בסוטאג’ גודל 24 הוא בינוני. 
  • סיר 28: לסיר סוטאג’ לדגים, ממולאים ותבשילי ירקות וכיוצא באלו, גודל 28 מספיק למשפחות ולכמות קצת גדולה יותר מסירי 24. בסיר רגיל, גודל 28 יהיה לרוב סיר בינוני-גדול, מתאים לבישולים בינוניים עד גדולים.
  • סוטאג’ 32: קוטר שכבר הופך לדי גדול, סיר סוטאג’ גדול ורחב המתאים למשפחות של מעל 4 אנשים. 
  • סיר 32: סיר “רגיל” ולא שטוח, מכיל כ-10 ליטר ומתאים לבישולים בינוניים-גדולים. 

 

רוצים לגלות עוד סירים וציוד בישול מעולה ומעוצב? מחפשים השראה גסטרונומית כדי למצוא מה לקנות למטבח הביתי או מתנה מהממת? בואו לבקר באתר Cook & Bake או באחד מהסניפים הרבים, אצלנו תמצאו מבחר אדיר של סירים בכל הגדלים והמידות.