משלוח חינם עד 3 ימי עסקים בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים שווים ממש >>>
X

תבניות פרלינים – המדריך המלא

בעולמות הקונדיטוריה, הפטיסרי והמתוקים, פרלינים הם מהמובחרים והמשובחים ביותר. פינוק אמיתי בפה, עם שלל אפשרויות, סגנונות וטעמים וממתק שכאשר הוא מבוצע כהלכה, עם חומרי גלם מעולים וביד אומן, מהווה ללא ספק שיא קולינרי של ממש. אך פרלינים איכותיים ומרשימים, מחייבים חומרי גלם מעולים, עבודה מסודרת וכמובן את הכלים המתאימים למשימה, מה שבהחלט כולל גם תבניות פרלינים.

כשמדובר על הכנת פרליני שוקולד עשירים, מפנקים ומרשימים, אין ממש מקום לפשרות וכדי להגיע לשוקולד אסתטי וטעים שבתוכו מילוי מפתיע ומענג, אתם לא יכולים לאלתר וחייבים להשתמש בתבנית פרלינים ייעודית. צוות Cook and Bake הכין עבורכם את המדריך המלא לתבניות הכנת פרלינים – כאשר בסניפים ובאתר תוכלו למצוא מבחר מנצח ומקצועי של תבניות מסוגים וסגנונות שונים.

מהם פרלינים?

מונח המקובל כיום לממתקי שוקולד קטנים, בצורות שונות וממולאים בשלל סוגים ואפשרויות של מילויים, מתוקים ברובם כמובן. כך, יש מעטפת שוקולד העוטפת מילוי טעים, מה שיוצר שילוב טעמים ומרקמים שהוא חגיגה אמיתית.

מהותם היא אשר מייצרת מציאות בה כדי להפיק פריטים מרשימים, אחידים ואיכותיים באמת יש להשתמש בתבנית פרלינים ייעודית, כי אחרת הרבה יותר מורכב וקשה להגיע לתוצאה הסופית של שוקולד בצורה מוגדרת וממולא במילוי מסוים.

סוגי תבניות

במובן הבסיסי ביותר, תבנית לפרלינים צריכה להיות עם שקעים בצורה מסוימת ולהכיל את השוקולד הנמזג לתוכה. אכן התבניות הפשוטות ביותר הן כיום תבניות סיליקון עם שקעים בצורות שונות ומגוונות, דומות במובנים רבים לתבניות להכנת קוביות קרח, אך גמישות ומסיליקון.

אבל כבר אמרנו שאלו ממתקי שוקולד ממולאים בשלל מילויים, לכן הלכה למעשה תבניות מקצועיות לפרלינים הן כאלו המאפשרות עבודה מסודרת בשלבים, קודם להכין את מעטפת השוקולד החיצונית ובהמשך להכניס את המילוי ולחבר יחד את שני חצאי הפרלין כך שייווצר ממתק שלם וממולא.

כיום, כפי שתראו גם בקטלוג המוקפד והאיכותי של רשת Cook and Bake, יש שני סוגים עיקריים של תבניות להכנת ממתקי פרלין:

  • תבניות סיליקון: סוג יחסית זול של תבניות, פופולארי מאוד במטבחים ביתיים ועבור אלו המתחילים או מתחילות להתנסות בהכנתם בבית. התבניות גמישות, קלות לשימוש ומגיעות באינספור צורות של שקעים ליציקת שוקולד.
  • תבניות פוליקרבונט: תבניות עשויות מחומר פלסטי חזק, עמיד ומצוין לשימושים רבים, אלו התבניות המקצועיות והיקרות יותר וגם אלו שמאפשרות את התוצאות האיכותיות והמקצועיות ביותר. קונדיטורים ויצרנים מקצועיים מעדיפים תבניות פוליקרבונט. דגמים רבים מגיעים עם שתי תבניות, כדי לסגור בסיום התהליך את הפרלינים, אחרי הכנת המעטפת ויציקת המילוי.

סגנונות של תבניות פרלינים

היום, למעשה יש ממש אינסוף אפשרויות מבחינת סגנונות של תבניות להכנת פרלינים, בעיקר עם שלל צורות, גדלים ואלמנטים ויזואליים-אסתטיים שונים. הנה כמה דוגמאות בולטות:

  • תבניות מסורתיות: צורות קלאסיות – לרוב צורה שטוחה יחסית, מעוקלת היוצרת סוגים מעוגלים.
  • “אצבעות” / טבלאות: תבניות המאפשרות ליצור בצורה מלבנית ומוארכת, “אצבעות”, של שוקולדים ממולאים.
  • תבנית פרלינים לבבות: לחג האהבה למשל, תבנית עם שקעים היוצרים צורת לב קלאסית.
  • צדפות: תבניות בצורה של צדפות, ליצירת ממתקי שוקולד ממולאים במראה כיפי ומקסים של צדפות למיניהן.
  • תבניות בשלל צורות: עוד מגוון רחב, עשיר ויצירתי מאוד של צורות ושאר ממתקים מעוצבים וכיפיים.

קנו ברשת Cook and Bake

מוכנים להתחיל ליצור פרלינים משובחים וטעימים ולהרשים את כל בני הבית, החברים והאורחים שלכם? בסניפים ברחבי הארץ ובחנות האינטרנטית שלנו תמצאו מבחר מעולה ומגוון מסיליקון ופוליקרבונט ובהמון צורות וסגנונות לבחירה והתאמה אישית, במחירים אטרקטיביים ואיכות מקצועית.