משלוח חינם בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים ממש שווים>>
X

כלי בישול – אילו כלים הם MUST לבישול?

נכנסתם חזק לעולם הבישול ואתם רוצים לאבזר את המטבח שלכם בצורה הכי טובה ויעילה? מחפשים מתנה שימושית ומדהימה לאדם קרוב שאוהב לבשל? רשת ציוד הבישול והאפייה וכלי הבית Cook & Bake מציעה לכם מבחר מנצח, פרקטי ומעוצב, באתר ובסניפים בכל רחבי הארץ. בדיוק בשבילכם, הכנו לכם היום מתכון משובח של כלים לבישול שהם חובה במטבח, פריטי Must Have שכל מטבח צריך כדי לאפשר עבודה יעילה, מהנה ואיכותית.  

בין אם אתם בשלנים מקצוענים או עושים את צעדיכם הראשונים במטבח, ציוד וכלי בישול איכותיים הם הכרח של ממש. אלו לא חייבים להיות הכלים הכי יקרים, אבל כן הכי יעילים למגוון הגדול ביותר של משימות גסטרונומיות נפוצות. הכלים של Cook & Bake יאפשרו לכם לבצע כל משימה במטבח ביעילות ובנוחות, מהכנת פסטה או חביתה ועד מנות מורכבות ומעוצבות לארוחה מיוחדת.

חיתוכים והכנות

נתחיל בקטגוריה הראשונה והבסיסית ביותר לעבודה במטבח, חיתוכים של רכיבי מזון והכנות לקראת הבישול. אלו כלי בישול חובה בהקשר למשימות הכי נפוצות ויומיומיות במטבח שלכם:

  • סכינים: סכינים טובות יביאו אתכם רחוק מאוד במטבח, אז בחרו סכינים שימושיות, נוחות וחדות ושמרו עליהן היטב. ראשית התחילו בסכין שף טובה ונוחה לאחיזה עבורכם, גודל 8 אינץ’ הוא הקלאסי והמתאים לרוב האנשים. הוסיפו כמה סכינים ייעודיות למשימות ספציפיות וסכינים כלליות ופשוטות ואתם מסודרים. 
  • קרש חיתוך: קרש חיתוך חזק, יציב ואיכותי הוא המלווה המושלם וההכרחי לסכין השף החדשה והחדה שלכם. רצוי להחזיק קרש כללי, קרש לבשר וקרש לעוף ודגים.
  • משחיז סכינים:  סכין חדה היא קריטית לעבודה יעילה ובטוחה במטבח, לכן החזיקו משחיז סכינים איכותי שנוח לכם איתו ותחזקו את הסכינים שלכם בקביעות. מוט השחזה מקצועי או משחיז שולחני, העיקר שתשחיזו.

כלי בישול חובה לבישולים עצמם

אחרי שחתכתם והכנתם את חומרי הגלם המשובחים שלכם, אתם צריכים ציוד אפקטיבי ומתאים לבישולים עצמם. כלי בישול איכותיים בהחלט צריכים ללוות אתכם שנים רבות, כך ששווה להשקיע בציוד טוב ואשר מתאים לסגנון הבישולים שאתם באמת מיישמים בפועל ביומיום. כלים לבישול Must Have למטבח מתפקד ויעיל הם:

  • מחבת נון-סטיק:  אביזר פשוט, שימושי בטירוף וכזה שברוב הבתים משתמשים בו ממש כל יום. מחבת נון-סטיק עם ציפוי המונע הדבקות מזון ומפחית שימוש בשמן. גדלים של 8 או 10 אינץ’ (20 או 24 ס”מ קוטר) הם הנפוצים והפרקטיים ביותר. תוכלו גם לרכוש סט ולסגור פינה, עם מחבתות נון-סטיק בשלושת הגדלים המרכזיים. 
  • סיר בישול גדול: כאשר בוחרים סיר בישול גדול, איכותי ואשר מתאים למנות ולכמויות שאתם מבשלים, אפשר לעשות בו כמעט הכל, מאוד שימושי וגם חוסך מקום וכסף. אם אתם רוצים פחות כלי בישול ופחות אחסון, אז סיר בישול גדול יכול להתאים למרק, הכנת פסטות, תבשילים בבישול ארוך של בשר או קטניות ועוד אינסוף שימושים. איזו מידה? 28-32 ס”מ או 7-10 ליטר. 
  • סוטאז’: שילוב בין מחבת גבוהה לסיר נמוך, מאוד שימושי ופופולארי במטבח הישראלי ומתאים מאוד למנות דגים ברוטב, לבישול רטבים בכמות גדולה ולשאר מצבים הדורשים בישול בסיר אבל עם פיזור רחב יותר מאשר עמוק יותר של חומרי הגלם. העדיפו סוטאז’ בקוטר של לפחות 28 ס”מ לרבגוניות בשימוש.
  • סיר רטבים / קלחת: סיר קטן וחמוד שבמהרה תגלו כמה הוא שימושי ויעיל במטבח. סיר רטבים, נקרא לעיתים גם קלחת קטנה, מתאים כמובן לרטבים, אבל גם למצבים בהם אתם צריכים לבשל כמות קטנה ביעילות ובנוחות – למשל לחמם מרק, לבשל ביצים קשות וכן הלאה. 

כלים לבישול שהם בגדר חובה

כאן אנו נכנסים לכלי בישול שאולי אפשר להסתדר בלעדיהם אם ממש חייבים, אבל שלגמרי ישדרגו את העבודה שלכם במטבח ויאפשרו תוצאות טובות ומהנות יותר. 

  • מד-חום למזון – לדעת מיד מה מידת העשייה של הבשר שלכם, שדרוג אדיר בתוצאות!
  • מחבת ווק לטיגונים מהירים ומוקפצים שיוצאים מושלם. 
  • משקל וכלי מדידה איכותיים – לדיוק בכמויות ונוחות עבודה כאשר אתם צריכים להשתמש בכמויות ספציפיות, מבישול אורז מושלם ועד הכנת בצק לפיצה מפנקת. 
  • קערות ערבוב גדולות ונוחות, לשדרוג נוחות העבודה במהלך הבישולים. 

 

מקווים שעשינו לכם קצת סדר במטבח. מוזמנים לחנות הדיגיטלית שלנו או לסניפי Cook & Bake כדי לבחור כלי בישול מעולים, מעוצבים ואמינים שידרגו לכם את המטבח והבישולים.