משלוח חינם בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים ממש שווים>>
X

סירים גדולים לבישול

בכל הנוגע לקולינריה וגסטרונומיה, אין הרבה דברים ש"עושים לנו את זה" יותר מאשר להיכנס למטבח שבו על הכיריים עומדים כמה סירים גדולים, המבעבעים מסתורין ומוציאים לחלל ניחוחות מטריפים, סירים שפשוט מתחשק להרים את המכסה, לראות מה הקסם שקורה בפנים ולטעום מהשפע הטעים הזה. לא יודעים מה איתכם, אבל אנחנו נהיינו רעבים רק מלחשוב על זה… 

"להעמיד סירים" ולעשות תחושה של בית!

סירים גדולים לבישול מאפשרים כמובן לבשל כמויות גדולות של אוכל למשפחה ולאורחים, אבל מעבר להיבט הפרקטי הברור, סיר גדול הוא עבורנו ועבור כל כך הרבה ישראלים וישראליות סמל לבית, למשפחה, לחום ולאוכל הנוטע אותנו במורשת, במסורת ובשורשים שלנו. אוכל הוא עניין רגשי ולא רק פיזי, וסירים גדולים למטבח הם בהחלט סממן של זה.  

עכשיו, אחרי שהתעמקנו קצת במשמעויות הפילוסופיות והרגשיות של סירים גדולים לבישול, אחרי שפיתחנו תאבון לאוכל של אמא ולמנות מסורתיות מפנקות ומטריפות, בואו נמשיך לדבר על היתרונות והשימושים של אותם סירי בישול גדולים ואיכותיים – מבחר גדול ומקצועי שלהם תמצאו באתר ובסניפי רשת Cook & Bake. 

שימושים ויתרונות של סירים גדולים

סירים גדולים לבישול בראש ובראשונה מאפשרים לבשל כמויות גדולות יותר כאשר יש בכך צורך, מהטעם הפשוט שנכנסים בהם יותר פריטי מזון. כך שבמקרים של משפחות גדולות, אירוח של הרבה אורחים לארוחה מיוחדת או אם אתם רוצים להכין כמות גדולה של מנה כלשהי כדי בהמשך להקפיא מנות בודדות, סיר גדול ואיכותי מהווה, הלכה למעשה, את כלי הקיבות והבישול המושלם למשימה. 

אך לצד הגודל המאפשר הכנת מנות ותבשילים בכמויות גדולות יותר לעומת סירים קטנים או סטנדרטיים, לסירים גדולים לבישול יש גם שימושים גסטרונומיים נוספים ולא מעט יתרונות, כך שאפילו אם אתם לא מבשלים כמויות גדולות, רצוי שיהיה לכם במטבח לפחות סיר אחד גדול. 

  • לרכיבי מזון הזקוקים לבישול בהרבה מים או למשך זמן רב בנוזלים, סיר גדול מאפשר בדיוק את זה, מבלי לחשוש שייגמרו המים. 
  • בעת בישול בסיר גדול, לרכיבי המזון שאתם מבשלים יש הרבה מקום לנוע ולהתערבב בתוך הסיר, ללא מגבלת מקום שעשויה, בחלק מהמנות, לפגום בתוצאה הסופית. 
  • בישול בסיר גדול ועמוק מקל מאוד לאחר הבישול לטחון את התבשיל בעזרת בלנדר מוט, בצורה בטיחותית ונקייה. 
  • סיר גדול מאפשר בישול ארוך יעיל ובטוח יותר, לתבשילים הזקוקים להיות שעות ארוכות על האש או בתנור (אם בתנור, ודאו כי אתם רוכשים סיר שניתן להכניס לתנור). 
  • סירים גדולים ורחבים, לעומת עמוקים, מאפשרים פריסה יעילה וטובה של הרכיבים בתבשיל, לפיזור חום אחיד וכך שהכל מכוסה ברוטב המטריף שהכנתם. 

מאכלים ותבשילים שמכינים בסירים גדולים

יש מאכלים ותבשילים שונים שספציפית נהוג להכין בסיר גדול, מטעמי נוחות, תוצאה סופית רצויה, כמות נוזלים ושאר שילובים של נסיבות וסיבות. כמה דוגמאות בולטות לשימושים נפוצים בסירים גדולים לבישול הן למשל:

  • פסטה הכי טוב להכין בסיר גדול ועמוק, רצוי סיר פסטה ייעודי עם מסננת פנימית, לערבוב יעיל של המים ומספיק מקום לפסטה "לנוע" בזמן הבישול בתוך הרבה מים. 
  • תבשילי דגים נהוג להכין בסירים גדולים ורחבים, כך שכל חתיכות הדג פרוסות על תחתית הסיר ובתוך הרוטב ובלי חתיכות היושבות אחת על השנייה. 
  • מרקים עשירים וגדולים – כולל כאמור אלו שאתם רוצים לטחון בהמשך עם בלנדר מוט. 
  • תבשילים בבישול ארוך – קדרות בשר, צירים, תבשילים חורפיים עשירים וכיוצא באלו. 
  • אם אתם רוצים לטגן משהו בטיגון עמוק ואין לכם סיר טיגון ייעודי, סיר גדול ועמוק לגמרי יכול לעשות את העבודה בצורה יעילה ובטיחותית. 

מוזמנים לצפות במבחר סירים גדולים לבישול מבית Cook & Bake – באתר ובסניפים – יש לנו שלל סירים איכותיים ועמידים, בגודל המושלם למה שאתם מחפשים וצריכים. 

.aligncenter { margin-left: auto; margin-right: auto; display: block;