משלוח חינם בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים ממש שווים>>
X

מחבת למטבח – איך נבדיל בין הסוגים?

בתור רשת המתמחה בכלים וציוד איכותי למטבח, יוצא לנו לראות הרבה מאוד כלי בישול, למשל מחבתות למטבח. דווקא מתוך הניסיון הזה והמגוון האדיר הקיים כיום כאשר אנשים באים לבחור מחבת למטבח שלהם או בתור מתנה לחובבי בישול אחרים, אנחנו יודעים היטב עד כמה השפע הזה יכול לבלבל. לכן הכנו לכם היום מדריך חשוב ומעשי לבחירת מחבת למטבח, בדגש על האופן בו תבדילו בין הסוגים השונים. 

רשת Cook & Bake היא מהמובילות והגדולות בישראל לכלי מטבח וציוד בישול מעולים, עם סניפים בכל הארץ חנות דיגיטלית גדולה וכיפית לשימוש. בסניפים ובאתר תמצאו מבחר משובח ומעוצב של מחבתות ותוכלו ליהנות מנוחות שימוש וביצועים מעולים של מחבת מומלצת למטבח שלכם. 

להבין את הסימונים על המחבתות שלכם

קודם כל, נפרט ונסביר לגבי הסימונים המוסכמים והבינלאומיים המוטבעים על הרבה מאוד מחבתות למטבח כיום. אלו סימנים הנמצאים על תחתית המחבת, החלק שבא במגע עם הכיריים שלכם, והם מיועדים לתת פירוט תמציתי ופרקטי לגבי סוג המחבת ובעיקר השימושים המתאימים לה. הסימונים הנפוצים והחשובים ביותר שתראו על מחבת למטבח הם:

  • סימן של להבה: אומר שהמחבת מתאימה לשימוש על כיריים גז המייצרות להבת אש גלויה.
  • ספירלה עגולה או עיגול בתוך עיגול: המחבת מתאימה לשימוש על כיריים חשמליות או על גוף חימום ספירלי חשמלי.
  • שני קווים המוקפים בעיגולים מקווקווים: המחבת מתאימה לשימוש על כיריים קרמיות חשמליות.
  • סימן של סליל: המחבת מתאימה לשימוש על כיריים אינדוקציה – מה שאומר שהיא מגנטית בתחתית.
  • סימן של תנור: ניתן להכניס את המחבת לתנור. לעיתים תופיע טמפרטורה מקסימלית להכנסה לתנור.
  • מדיח כלים: ניתן לשטוף את המחבת במדיח כלים – לא רלוונטי למחבתות עם ציפוי נון-סטיק. בעיקר לנירוסטה.

מחבת למטבח – איך נבדיל בין הסוגים?

מחבתות מטבח לפי שימוש במטבח

עוד דרך להבדיל בין סוגים של מחבתות למטבח כדי לדעת בדיוק איזה סוג מחבת מטבח אתם צריכים, היא לפי השימוש הכללי הייעודי של אותו סגנון מחבת. לשימושים ספציפיים ומשימות גסטרונומיות שונות יש מחבת מטבח שהכי מתאימה לכך, רצוי להתאים את המחבתות שלכם לפעולות הבישול והטיגון שאתם עושים הכי הרבה במטבח שלכם. סוגים נפוצים ושימושיים של מחבת למטבח – את כולם תמצאו בקטגוריית המחבתות באתר Cook & Bake – הם:

  • מחבת טיגון פשוטה ושטוחה: המחבת הכי שימושית בבית, זו שאתם מכינים עליה חביתות לארוחת ערב ולסנדוויצ’ים של הילדים לבית הספר. מחבת חביתות פשוטה תהיה בגודל 8 או 10 (20-24 ס”מ קוטר) ויש מחבתות טיגון שטוחות גדולות יותר. עדיף לבחור מחבת טיגון נון-סטיק למניעת הידבקויות מזון ולניקוי קליל. נקראת גם מחבת שף, בעיקר כאשר השוליים מעט גבוהים יותר. 
  • מחבת גריל: מחבתות המיועדות לצלייה מהירה ועל חום גבוה מאוד, למשל של סטייקים ובשר. לרוב תהיינה עם פסים רוחביים ולא אחת מרובעות. רצוי מחבת גריל כבדה עם פיזור חום מעולה.
  • מחבת ווק: מחבת גדולה ועמוקה, לטיגון מוקפצים וטיגון עמוק. 
  • מחבת סוטאז’: מחבת מאוד רב גונית ורב שימושית, רחבה ועמוקה במידה בינונית, מצוינת לתבשילים כמו צלי, דגים וכל מנה המצריכה שטח בישול רחב יחסית ובישול בנוזלים.
  • מחבת רטבים: מחבת/סיר קטנה ועם ידית ארוכה, לרטבים, הרתחת נוזלים ובישול או חימום של מרכיבים קטנים ונוזליים. מבישול ביצים קשות ועד הכנת רוטב.

בנוסף למחבתות נפוצות אלו, יש גם מחבתות מיוחדות וספציפיות יותר, כמו למשל מחבת פנקייק, מחבת לפאייה ספרדית, מחבת לוופל בלגי ומחבת קרפ.

כמובן שמעבר לסגנון העיצוב והמבנה של מחבת למטבח, אפשר לסווג מחבתות לפי החומרים מהם כל מחבת למטבח עשויה. הנפוצות ביותר הן מחבתות נירוסטה, מחבתות נירוסטה משולבות עם ליבת אלומיניום, מחבתות עם ציפוי נון-סטיק (הפופולאריות ביותר!), מחבתות ברזל יצוק ומחבתות נחושת יוקרתיות.