משלוח חינם עד 7 ימי עסקים בקנייה מעל 199 ש"ח 🚛
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים שווים ממש >>>
X

בישול דגים – כך תעשו זאת נכון

בישול דגים היא אמנות קולינרית ייחודית, המצריכה עדינות, רגש, חומרי גלם מעולים וטריים וכמובן גם את הכלים המתאימים. כדי להכין מנת דג מנצחת וסופר איכותית אתם צריכים כלי בישול מתאימים לדגים וגם ליישם יכולות בישול שונות לעומת טיפול בבשר או עוף, כי עד כמה שבישול דגים יכול להיות פשוט יחסית, כך גם בקלות אפשר להרוס את המנה. 

אם אתם רוצים להתחיל להתעמק בבישול והכנת דגים אבל חוששים מהלא מוכר ומהתעסקות עם חומר גלם רגיש יחסית, לפניכם כמה טיפים שימושיים שיעזרו לכם לצאת לדרך בצורה יעילה ואיכותית. כך במהרה תגלו שאין מה לחשוש ומנות של דגים פותחות בפניכם עולם קולינרי מרתק, טעים בטירוף וגם מגוון ושונה מאוד.

בישול דגים – כך תעשו זאת נכון

קודם כל – חומרי גלם מעולים וטריים

בבישול דגים אי אפשר להתפשר או לפצות על חומרי גלם באיכות נמוכה, זה מיד יורגש במנה. לכן קריטי לעבוד רק עם דגים איכותיים במיוחד, מאוד רצוי טריים ולא קפואים. יש היום בישראל מגוון אדיר של אפשרויות אטרקטיביות ונגישות לרכוש דגים טריים מעולים, חלקם מייצור מקומי והרבה מהם בייצור בחו”ל ואשר מגיעים לישראל בצורה מהירה ומאוד בטיחותית וטרייה. 

למשל, האם ידעתם שדגי סלמון טריים מגיעים לישראל מנורבגיה בטיסות מיוחדות, כמה פעמים בשבוע? בנוסף, יש המון משלוחי דגים טריים בטיסות או באוניות קירור מיוחדות  המגיעים מטורקיה. כל אלו לצד תוצרת מקומית מעולה כמובן. כך אתם יכולים ליהנות מדגים טריים סופר איכותיים וגם ממגוון רחב שכל הזמן מאפשר לכם ללמוד ולהכיר סוגי דגים חדשים.

הימנעו מבישול יתר של הדג!

אחד הקשיים המרכזיים בבישול דגים ומה שמצריך את הכי הרבה עדינות ורגש גסטרונומי, הוא לא לבשל את הדג יתר על המידה, מה שיגרום לדג להיות יבש ופחות עסיסי ופחות עשיר בטעמים. לצד הקפדה על זמני בישול מדויקים והוצאת הדג ממקור החום (תנור, מחבת, סיר דגים או גריל) ממש ברגע הנכון ולא כאשר הוא כבר מבושל ביתר, שימוש בכלים מיוחדים לבישול דגים יסייע לכם להגיע לתוצאות טובות וטעימות. 

בישול דגים – כך תעשו זאת נכון

סכין דגים – לעבודה בטוחה ויעילה 

בשרם של דגים עדין, רך ו”קליל” יותר בהשוואה לבשר בקר, כבש ועוף, לכן יש קטגוריה ספציפית של סכינים לדגים. סכין לדג היא אביזר חשוב ומאוד שימושי כאשר אתם עולים רמה בבישול הדגים שלכם, כך שמומלץ להצטייד בסכין דגים איכותית, אמינה ועמידה. 

סכינים לדגים מאפשרים עבודה נוחה, בטוחה ויעילה בהכנת הדג לבישול וגם לעבודה איתו תוך כדי ואחרי שלבי הבישול וההכנה של המנה. כך למשל סכין לדג למטרות פילוט תהיה גמישה יותר מסכין רגילה, אך גם חדה מאוד כדי להפריד את בשר הדג מהעור. יש גם סכיני דגים המאפשרים חיתוך יעיל יותר של חלקי דג שאתם רוצים לנקות כמו סנפירים, זנבות ועצמות. 

נושא העצמות בדגים הוא גם מהותי ומרתיע בשלנים רבים, גם כאן סכיני דגים איכותיות יכולות לעזור בניקוי יעיל ומדויק של הדג ובנוסף אנו ממליצים להצטייד בפינצטה ייעודית להוצאת עצמות דגים. יחד עם סכיני דגים ייעודיות, בבישול דגים עושים גם שימוש בסכיני שף, סכיני פירוק וסכינים להכנת ירקות ושאר המרכיבים במנה.

סיר דגים – זה באמת עושה הבדל בבישול!

המונח סיר דגים מוכר מאוד בבתים בהם מבשלים הרבה מנות דג בבישול על הגז או בתנור, לרוב בתוך רוטב עשיר. סירים לדגים יהיו לרוב רחבים ושטוחים יחסית, כדי להכיל את הדגים פרוסים בתוך הסיר בצורה יעילה ולא עמוסה מדי וכדי שהרוטב יוכל לכסות את הדג אך לא “להטביע אותו, זאת תוך כדי פיזור חום אחיד ויעיל לבישול מנה עדינה ומהירה יחסית כמו דגים. 

מומלץ לבחור סיר דגים שאפשר לשים על הכיריים וגם בתנור, כדי לאפשר לכם רב גוניות בבישול. השימוש בסיר לדגים באמת עושה הבדל ומשפר את התוצאות במנות הדגים שתכינו, בזכות המבנה השטוח והרחב וגם בזכות פיזור החום האפקטיבי.