משלוח חינם עד 3 ימי עסקים בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים שווים ממש >>>
X

סיר קדירה – סוגים מומלצים

אחד הטרנדים הגדולים ביותר בעולם חובבי הקולינריה והגסטרונומיה בישראל, שהתפתח מאוד בשנים האחרונות, הוא ללא ספק סירי קדירה. בשוק כלי הבישול אפשר למצוא סיר קדירה יצוק, מתכתי וכבד, קדירות קרמיקה מיוחדות ועוד. חלקם מגיעים למחירים גבוהים מאוד. נסביר לכם על סוגים מומלצים של סיר קדירה ונבחן האם עבור כל תבשיל קדירה באמת צריך סיר כ”כ גדול וכבד. 

מהו סיר קדירה?

ההגדרה המילונית הפשוטה של קדירה היא פשוט סיר גדול או קלחת, הוא לא חייב להיות להיות כבד במיוחד, גדול מאוד או עשוי מיציקה של מתכת או קרמיקה. כך שמבחינת ההגדרה הפשוטה, וכפי שמיד נראה גם מבחינה שימושית בלא מעט תבשילים, סיר קדירה הוא פשוט סיר גדול היכול להכיל את הכמות הנדרשת לתבשיל ומותאם לבישול ארוך ואיטי. 

אך מעבר להגדרה המילונית או הגסטרונומית הבסיסית, בישראל סירי קדירה נחשבים לסירים יצוקים, כבדים מאוד, גדולים ועשויים ברזל יצוק (בדגמים רבים של חלק מהמותגים הברזל צבוע בצבע צבעוני עז) או קרמיקה שרופה בתנור ומצופה בציפוי ייעוד י. לפי הגדרה מעשית זו, סירי הקדירה כבדים ועם מכסים כבדים מאוד, אוגרים חום ומאפשרים בישול ארוך ואיטי גם על להבת גז או כיריים מתאימות וגם בתנור. 

בישראל מונח זה פחות נפוץ, אך לעיתים נראה התייחסות לסיר קדירה תחת המונח סיר הולנדי או Dutch Oven – זהו השם המקובל בחו”ל לסירי יציקת ברזל כבדים, מצופים באמייל לשימושים ביתיים או ללא ציפוי אמייל כאשר סיר היציקה משמש לבישול בתנאי שטח (“פויקה”). 

לא רק יציקת ברזל או קרמיקה

בנוסף לסירי קדירה כבדים העשויים יציקת ברזל או מיוצרים מקרמיקה כבדה, בשנים האחרונות רואים יותר ויותר סירי קדירה העשויים מיציקת אלומיניום ומצופים בציפויים ייעודיים לבישול. כך מתקבל סיר קדירה קל יותר אך עם יכולות גבוהות מאוד של אגירת ופיזור חום. 

מאפייני הבישול של סיר קדירה

המהות של סיר הקדירה היא גם היכולת להכיל את כמות מרכיבי התבשיל אך בעיקר לאגור היטב את החום מהבישול, מה שמאפשר לסיר לשמש כמעין תנור קטן, בין אם הוא בשימוש על כיריים או בתוך תנור על חום נמוך יחסית. 

באופן הזה וכאשר סיר הקדירה מתפקד כמעין מערכת בישול סגורה, המפזר את החום בצורה איכותית ואחידה בתוכו וגם אוגר נוזלים ואדים בתוך הסיר, הוא מאפשר להכין תבשילים הדורשים בישול ארוך ואיטי, בדגש על תבשילי נתחי בשר לבישול ארוך ובתוך נוזלים, נזידים עשירים, תבשילי בישול ארוך של קטניות וכדומה. 

האם תבשיל קדירה מחייב סיר כבד ומסיבי?

התשובה הקצרה והתמציתית לשאלה היא לא. כדי להכין תבשילים עשירים, איכותיים ובבישול ארוך ואיטי אמיתי, לא חייבים להשתמש בסיר קדירה כבד, מסיבי ומגושם. סירים אלו אמנם יפים ומרשימים במטבח ובהחלט יש להם מקום ופונקציונאליות לתבשילים שונים, אך הם לא הכרחיים.

בעזרת סיר מטבח איכותי, העשוי חומרים חזקים ועמידים ועם פיזור ואגירת חום טובים, אפשר להשיג תוצאות מצוינות וטעימות להפליא גם לתבשילי בשר ארוכים ואיטיים, מנות צלי מפנקות וביתיות ושאר תבשילים עשירים ומיוחדים. כולל אפשרות של סירים רבים לשימוש בתנור בטווחי הטמפרטורות הדרושים למתכוני בישול איטי. 

טכנולוגיות ייצור סירי המטבח השתפרה והתקדמה מאוד בשנים האחרונות, כך שאפשר בהחלט לספק תכונות כמו אגירת חום, פיזור חום אחיד, אגירת נוזלים והתאמה לכיריים ולתנור, גם בסירים כביכול פשוטים יותר, קלים ולגמרי יותר נוחים לשימוש יומיומי במטבח הביתי. מה גם שבניגוד לסירי קדירה רבים (למשל מקרמיקה), סירים אלו מאפשרים גם שימוש על כיריים אינדוקציה

אם אתם מחפשים סיר קדירה איכותי למטבח הביתי שלכם או בתור מתנה מעולה ושימושית לחובבי בישול, אתם מוזמנים לסניפים או לחנות הדיגיטלית של Cook and Bake כדי לבחור מתוך מגוון ענק ואיכותי של סירים ועוד המון כלי בישול ומטבח מעוצבים ושימושיים.

מוצרים שקשורים למאמר

סיר Classic

299.00
Roso
מידות: 20 ס"מ | 24 ס"מ | 28 ס"מ | 32 ס''מ
צבעים:
שחור
לצבעים ומידות נוספות
יש לי עוד צבעים ומידות
סיר CAPSTONE ידיות אדומות
לצפייה מהירה image
מידות: 16 ס''מ | 20 ס"מ | 24 ס"מ | 28 ס"מ | 32 ס''מ | 36 ס''מ
צבעים:
אדום שחור
לצבעים ומידות נוספות
יש לי עוד צבעים ומידות

סיר CAPSTONE ידיות אדומות

299.00
Roso
מידות: 16 ס''מ | 20 ס"מ | 24 ס"מ | 28 ס"מ | 32 ס''מ | 36 ס''מ
צבעים:
אדום שחור
לצבעים ומידות נוספות
יש לי עוד צבעים ומידות