משלוח חינם עד 3 ימי עסקים בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים שווים ממש >>>
X

קרש חיתוך אנטיבקטריאלי

כבשלנים ביתיים, אתם ודאי מודעים לחשיבות של שימוש בכלים הנכונים כדי להכין אוכל, מכל הסוגים, בצורה בטוחה ויעילה. היבט בטיחותי זה בא לידי ביטוי גם בעבודה זהירה ויעילה עם כלים כמו סכינים, אביזרי חיתוך וכלים חמים, אך גם בהיבט הפחות נראה של חיידקים. לכן, אחד המוצרים שכדאי שיהיה לכם במטבח הביתי הוא קרש חיתוך אנטיבקטריאלי. 

מה זה קרש חיתוך אנטיבקטריאלי?

המונח אנטי בקטריאלי פשוט אומר עמיד או נוגד לחיידקים. ברור שחיידקים נמצאים בכל מקום בחיינו (כולל בתוכנו) והם מרכיב בלתי נפרד ולעיתים אפילו הכרחי לחיינו ואי אפשר, גם לא צריך, למנוע לגמרי את הימצאותם של חיידקים. אבל אפשר ובהחלט כדאי למנוע גדילה לא מבוקרת ואגרסיבית של חיידקים, בייחוד פתוגניים (מעוררי/גורמי תחלואה) – הכנת אוכל היא מן הסתם אזור חיים בו כדאי שנשים על כך דגש מעשי וספציפי.

קרשי חיתוך אלו מונעים גדילה מסיבית של חיידקים על גבי פני השטח שלהם, זאת הודות לחומר ולמבנה שלהם. הקרשים הללו מיוצרים מחומרים בעלי תכונות אנטי-בקטריאליות אשר מעכבות את צמיחת החיידקים, עובשים, פטריות וכיוצא באלו. 

כמובן שעצם היותו של קרש חיתוך עמיד במידה מסוימת להתפתחות חיידקים אין משמעותה שלא צריך לשטוף ולנקות אותו באופן תדיר – כי בהחלט צריך – אבל הוא כן מאפשר רמת בטיחות מזון גבוהה יותר. באופן כללי, קרשי חיתוך אנטיבקטריאליים הינם קלים מאוד לניקוי ולתחזוקה והם גם נוחים לעבודה שוטפת ומגוונת במטבח. 

שימושים לקרש חיתוך אנטיבקטריאלי

ראשית כל, כפי שמיד נסביר יש המון סוגים ודגמים של קרשים העונים להגדרה של אנטי בקטריאליים, כך שלמעשה מאוד הגיוני שכל קרשי החיתוך במטבח שלכם יהיו כאלו העונים לקטגוריה זו. השימושים העיקריים בקרשים אלו הם פעולות המטבח הפשוטות והכלליות ביותר, כאשר הם מספקים הגנה טובה ויעילה יותר מפני התפתחות חיידקים. אך למרות זאת, יש משימות מטבח בהן יש עדיפות יתר לשימוש בקרש חיתוך נוגד חיידקים, למשל: 

  • חיתוך ועיבוד של מוצרי עוף ודגים – בגלל רגישותם לחיידקים, מומלץ לעובד עם קרש חיתוך נפרד לחומרי גלם אלו.
  • חיתוך ועיבוד בשר אדום – מאותה סיבה שצוינה לעיל, שימרו קרש אחד לעבודה עם בשר. 
  • קרש חיתוך כללי – לירקות, פירות, הכנות כלליות במטבח – כאמור, ללא מגע עם בשר, דגים או עוף.

יתרונות 

  • מניעת מעבר זיהומים וחיידקים בין פריטי מזון המעובדים על אותו הקרש.
  • צמצום הסיכון לתחלואה וסיכונים כתוצאה ממזון מזוהם או עם ריכוזי פתוגנים גבוהים מדי.
  • קלים לניקוי, מה שמגביר את יכולת החיטוי והשמדת החיידקים והמזהמים שלהם. 
  • קלים מאוד לתחזוקה.

סוגים

ישנם סוגים וסגנונות רבים ושונים של קרשי חיתוך העונים להגדרה אנטיבקטריאליים, חלקם כפי שתגלו מיד כוללים את הקרשים “הרגילים” שאתם מכירים ואולי אפילו כבר מחזיקים במטבח. 

  • פלסטיק / אוקולון: קרשי חיתוך מפלסטיק הם זולים יחסית, עמידים ובעלי תכונות אנטי בקטריאליות טובות מאוד, לכן הן מתאימים מאוד בתור קרשים ייעודיים לבשר, עוף ודגים למשל. קשרי אוקולון למשל  – סוג של פלסטיק מציעים עמידות מעולה גם לשחיקה וגם להתפתחות חיידקים, משמשים הרבה בקצביות ומסעדות. 
  • במבוק: קרשי חיתוך מבמבוק מציעים נוחות עבודה מעולה, מראה אסתטי ובהחלט גם בעל תכונות אנטי בקטריאליות טובות מאוד, הם גם ידידותיים לסביבה ועמידים מאוד. אלו קרשים שגם עדינים יחסית על להבי הסכינים שלכם. 
  • זכוכית: אלו אמנם פחות נפוצים ויש אנשים הנרתעים מעבודה איתם – בגלל שהם מזכוכית ויש פחד לשבור אותם – אך הם מספקים ביצועים אנטי בקטריאליים גבוהים מאוד, בגלל שזכוכית היא חומר לא נקבובי והם אינם סופגים כלל לחות ונוזלים, ההכרחיים להתפתחות חיידקים. 

קרש חיתוך ברשת Cook and Bake

אם אתם מחפשים קרש חיתוך איכותי, אמין ועמיד ורוצים להפוך את המטבח שלכם לבטוח והיגייני יותר, מוזמנים לאתר או לסניפי Cook and bake ברחבי הארץ לבחור קרש איכותי, ממותג, מקצועי ומעוצב שגם יגן עליכם מפני זיהומים וחיידקים.