משלוח חינם עד 5 ימי עסקים בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים שווים ממש >>>
X

מתכון לקאפקייקס שוקולד ופררו רושה

מתכון לקאפקייקס שוקולד ופררו רושה
זמן הכנה: 45 דקות
כמות מנות: 24 קאפקייקס
סוג כשרות: חלבי
סגנון: מנה אחרונה

רכיבים

לקאפקייקס:

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 40 גרם (4 כפות) קקאו איכותי
  • כפית אבקת אפייה
  • כפית סודה לשתייה
  • ¼ כפית מלח
  • 3 ביצים
  • 85 גרם (¼ כוס) סילאן
  • 200 גרם (כוס) סוכר
  • 180 מ״ל (¾ כוס) שמן
  • 400 מ״ל (⅔.1 כוס) שמנת מתוקה

לקרם שוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 150 מ״ל (½ כוס + 2 כפות) שמנת מתוקה
  • 20 גרם חמאה
  • 45 מ״ל (3 כפות) ליקר קפה או ליקר שוקולד

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות (חום עליון תחתון).
  • קערה גדולה מנפים יחד את המרכיבים היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח ומערבבים לאיחוד.
  • בקערה נוספת טורפים יחד את הביצים, הסוכר והסילאן עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים שמן ושמנת מתוקה וממשיכים לטרוף עד לאיחוד.
  • יוצקים את תערובת היבשים לתוך תערובת הרטובים ומערבבים בעדינות רק עד שהתערובת נעשית אחידה
    (לא מעבר כדי לא לפגוע במרקם הקאפקייקס)
  • בעזרת כף גלידה קפיצית (למי שאין ניתן להשתמש בשק זילוף) יוצקים את התערובת לתוך תבנית שקעים מרופדת בעטרות נייר/ גביעים למאפינס עד ¾ הגובה, לא מעבר, הקאפקייקס תופחים מאוד במהלך האפייה.
  • אופים במשך 15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים לטמפרטורת החדר.

קרם שוקולד:

  • בתוך קלחת או סיר קטן מניחים שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה. מניחים את השוקולד בקערה נפרדת ויוצקים לתוכה את השמנת הרותחת. מכסים את הקערה וממתינים דקה.
  • מערבבים היטב את השוקולד עד להמסה מלאה וקבלת טקסוטורה אחידה. לקראת סוף הערבוב מומלץ להיעזר בבלנדר מקל או במטרפה לקבלת מרקם אחיד.
  • מוסיפים את החמאה והליקר להעשרת המרקם ובעזרת בלנדר מקל טוחנים לקרם חלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה וחצי או עד שהגנאש מתקשה מעט אך נוח לזילוף.
  • מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנטר משונן בקוטר 10 מ״מ ומזלפים תלוליות על גבי הקאפקייקס.
    מניחים מעל פררו רושה או מקשטים בסוכריות ומגישים.

בתיאבון

צוות COOK AND BAKE