מתכון לקאפקייקס שוקולד ופררו רושה
זמן הכנה:
45 דקות
כמות מנות:
24 קאפקייקס
סוג כשרות:
חלבי
סגנון:
מנה אחרונה
רכיבים
לקאפקייקס:
- 280 גרם (2 כוסות) קמח
- 40 גרם (4 כפות) קקאו איכותי
- כפית אבקת אפייה
- כפית סודה לשתייה
- ¼ כפית מלח
- 3 ביצים
- 85 גרם (¼ כוס) סילאן
- 200 גרם (כוס) סוכר
- 180 מ״ל (¾ כוס) שמן
- 400 מ״ל (⅔.1 כוס) שמנת מתוקה
לקרם שוקולד:
- 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 150 מ״ל (½ כוס + 2 כפות) שמנת מתוקה
- 20 גרם חמאה
- 45 מ״ל (3 כפות) ליקר קפה או ליקר שוקולד
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות (חום עליון תחתון).
- קערה גדולה מנפים יחד את המרכיבים היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח ומערבבים לאיחוד.
- בקערה נוספת טורפים יחד את הביצים, הסוכר והסילאן עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים שמן ושמנת מתוקה וממשיכים לטרוף עד לאיחוד.
- יוצקים את תערובת היבשים לתוך תערובת הרטובים ומערבבים בעדינות רק עד שהתערובת נעשית אחידה
(לא מעבר כדי לא לפגוע במרקם הקאפקייקס) - בעזרת כף גלידה קפיצית (למי שאין ניתן להשתמש בשק זילוף) יוצקים את התערובת לתוך תבנית שקעים מרופדת בעטרות נייר/ גביעים למאפינס עד ¾ הגובה, לא מעבר, הקאפקייקס תופחים מאוד במהלך האפייה.
- אופים במשך 15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים לטמפרטורת החדר.
קרם שוקולד:
- בתוך קלחת או סיר קטן מניחים שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה. מניחים את השוקולד בקערה נפרדת ויוצקים לתוכה את השמנת הרותחת. מכסים את הקערה וממתינים דקה.
- מערבבים היטב את השוקולד עד להמסה מלאה וקבלת טקסוטורה אחידה. לקראת סוף הערבוב מומלץ להיעזר בבלנדר מקל או במטרפה לקבלת מרקם אחיד.
- מוסיפים את החמאה והליקר להעשרת המרקם ובעזרת בלנדר מקל טוחנים לקרם חלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה וחצי או עד שהגנאש מתקשה מעט אך נוח לזילוף.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנטר משונן בקוטר 10 מ״מ ומזלפים תלוליות על גבי הקאפקייקס.
מניחים מעל פררו רושה או מקשטים בסוכריות ומגישים.
בתיאבון
צוות COOK AND BAKE