פיצה ציורים של בר עזרא
רכיבים
לבצק פיצה:
- 3.5 כוסות קמח (500 גרם)
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 ו-3/4 כוסות מים
- 1/2 כף מלח
למילוי הפיצה:
- רוטב פיצה מוכן
- גבינה צהובה מגוררת
לתוספות:
- בצל ירוק
- עגבניות שרי חתוכות לרבעים
- גמבות במגוון צבעים
- עלי פטרוזיליה
הוראות הכנה
בקערת מיקסר עם וו לישה נניח שמן זית, מים, סוכר ושמרים. נניח בצד לכמה דק׳ עד שיש מעט בועות. נוסיף קמח ונפעיל על מהירות מינימלית עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק – 10 דק׳ לישה. נוסיף את המלח ונלוש עוד דקה נוספת.
נשמן את הבצק היטב, ניצור כדור, ונניח בצד עד להכפלת הנפח או לילה במקרר.
לאחר שהבצק תפח נוריד אותו למשטח עבודה מקומח ומחלק לשני חלקים שווים פחות או יותר.
מחממים תנור ל-190 מעלות, מצב טורבו.
בעזרת המערוך של רוסו נרדד כל חלק לעלה בצק עגול בעובי 1/2 ס״מ פחות או יותר. נגדיר שוליים לעיגול בצק ונניח עליהם גבינת מגורדת. נסגור היטב ליצירת שוליים מלאים בגבינה.
במרכז הפיצה נניח 3 כפות רוטב ומעל נפזר גבינה מגורדת בשפע. נניח לידנו מגוון ירקות שטופים לעיצוב ציור על הפיצה.
ניצור גבעולים מעלי בצק ירוק, מעגבניות שרי חתוכות לרבעים את עלי הכותרת ומעלי הפטרוזיליה את העלים של הפרח.
תנו לדמיון להשתגע.
כמובן שאפשר להניח תוספות אהובות כרגיל.
נחזור על החלק השני של הבצק.
ניתן לבצק לנוח במשך 10 דק׳ ונכניס לאפייה של 25 דק׳ עד שהפיצה אפויה והשוליים תפוחים וזהובים.
נוציא, נחתוך למשולשים בעזרת מספריים למטבח ונגיש חם חם!