מתכון לעוף ואורז בסיר אחד
זמן הכנה:
45 דקות
כמות מנות:
4
סוג כשרות:
בשרי
סגנון:
מנה עיקרית
רכיבים
- 2 כפות שמן קנולה
- 6 רגלי/ירכי עוף
- 1/2 כפית פפריקה
- מלח
- פלפל גרוס
- 4 גזרים בגודל בינוני חתוכים לעיגולים
- 3 גבעולי סלרי חתוכים לעיגולים
- 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות דקיקות
- 2 שיני שום קצוצים
- 1 כפית של עלי טימין קצוצים
- 1 כפית של אורגנו טחון
- 2 כפיות גרידת לימון בתוספת 1 כף מיץ לימון
- 1 כוס אורז ארוך
- 4 כוסות ציר עוף
- 1 כף עירית טרייה קצוצה
הוראות הכנה
- מחממים את הגריל
- במחבת גדולה מחממים כף 1 מהשמן על אש בינונית-גבוהה
- שמים בקערה גדולה את העוף עם הפפריקה, כפית מלח ומעט פלפל שחור גרוס
- את העור של העוף הניחו כלפי מטה במחבת ובשלו עד שהעור הזהיב אך לא כהה מידי 4-5 דקות.
- מוציאים את העוף לצלחת בעזרת מרית ומוסיפים את כף השמן שנותרה.
- מוסיפים למחבת את הגזר, הסלרי והבצלים, מבשלים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם מתרככים אך טרם מזהיבים 4 עד 5 דקות.
- מערבבים פנימה את השום, טימין, אורגנו, גרידת לימון, מיץ לימון, 1/2 כפית מלח וכמה טחינות של פלפל שחור ומבשלים בדיוק עד שמתחילים להריח את השום, כ1 דקה.
- מערבבים את האורז ומבשלים ללא הפרעה בערך 2 דקות.
- שופכים פנימה את הציר
- מוסיפים 1/2 כפית מלח ומערבבים, ואז מוסיפים את ירכי העוף חזרה לתבנית, עם הצד כלפי מעלה.
- מביאים את הנוזל לרתיחה ואז מכסים, מנמיכים את האש , מערבבים מעט ומבשלים עד שהאורז רך והעוף מבושל, 15 עד 20 דקות.
- מוציאים את המכסה מהתבנית ומכניסים לתנור עד שעור העוף פריך וזהוב, 2-3 דקות. מפזרים מעל העירית.
בתיאבון
צוות COOK AND BAKE