משלוח חינם עד 5 ימי עסקים בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים שווים ממש >>>
X

מתכון עוף בחלב קוקוס וקארי – שף צ’רלי פדידה

מתכון עוף בחלב קוקוס וקארי – שף צ’רלי פדידה
זמן הכנה: 30 דקות
כמות מנות: 4 סועדים
סוג כשרות: בשרי
סגנון: מנה עיקרית

רכיבים

מארז תיבול קארי של חברת נפטון המכיל:

  • קרטונית חלב קוקוס
  • רוטב קארי
  • שקית אורז בסמטי
  • שקית תערובת תיבול לאורז
  • 1 ק”ג שוקי עוף/פרגית/חזה עוף או 600 גרם טופו
  • 4 כוסות מים (900 מ”ל)
  •   2 כפות שמן
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

  • מערבבים בקערה קטנה את חלב הקוקוס ורוטב הקארי. (לקבלת טעם מתובל יותר מומלץ להפחית עד 30% חלב קוקוס(
  • מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן ומטגנים את העוף/טופו על להבה גבוהה מכל צד ועד לצבע זהוב ויפה
  • מוציאים את העוף/טופו ומניחים בצד .
  • מרוקנים את השמן מהמחבת ומוסיפים למחבת תערובת קארי, חלב קוקוס, עוף/טופו המטוגן ומבשלים על להבה נמוכה 15-20 דק’ עם מכסה סגור. לערבב מידי פעם
  • שוטפים את האורז במסננת תחת מים זורמים ומניחים בצד לניקוז הנוזלים.
  • לתוך סיר קטן שופכים 2 כוסות מים רותחים ואת האורז ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
  • לאחר הרתיחה יש להנמיך ללהבה בינונית לערבב קלות ולכסות את הסיר.
  • אחרי 5 דקות יש להוסיף את שקית התערובת תיבול לאורז, לערבב ולכסות במכסה לעוד כ 7 דקות נוספות.

**כל השלבים מומחשים בתמונות המצורפות מטה

 

טיפ השף!

לאידוי אורז מושלם – לכבות להבה ולא לפתוח את הסיר לפחות 5 דקות נוספות.

מומלץ להוסיף לקראת סוף הבישול כוסברה קצוצה דק יבשה או טרייה .

מומלץ לשפוך קצת מהרוטב שנשאר במחבת על האורז (לתיבול חזק במיוחד)

מתכון מאת שף צ’רלי פדידה

בתאבון !

מערבבים בקערה קטנה את חלב הקוקוס ורוטב הקארי. (לקבלת טעם מתובל יותר מומלץ להפחית עד 30% חלב קוקוס)
מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן ומטגנים את העוף/טופו על להבה גבוהה מכל צד ועד לצבע זהוב ויפה
מוציאים את העוף/טופו ומניחים בצד .
מרוקנים את השמן מהמחבת ומוסיפים למחבת תערובת קארי, חלב קוקוס, עוף/טופו המטוגן ומבשלים על להבה נמוכה 15-20 דק' עם מכסה סגור. לערבב מידי פעם
שוטפים את האורז במסננת תחת מים זורמים ומניחים בצד לניקוז הנוזלים
.לתוך סיר קטן שופכים 2 כוסות מים רותחים ואת האורז ומביאים לרתיחה על אש גבוהה
לאחר הרתיחה יש להנמיך ללהבה בינונית לערבב קלות ולכסות את הסיר
אחרי 5 דקות יש להוסיף את שקית התערובת תיבול לאורז, לערבב ולכסות במכסה לעוד כ 7 דקות נוספות