מתכון עוף בחלב קוקוס וקארי – שף צ’רלי פדידה
זמן הכנה:
30 דקות
כמות מנות:
4 סועדים
סוג כשרות:
בשרי
סגנון:
מנה עיקרית
רכיבים
מארז תיבול קארי של חברת נפטון המכיל:
- קרטונית חלב קוקוס
- רוטב קארי
- שקית אורז בסמטי
- שקית תערובת תיבול לאורז
- 1 ק”ג שוקי עוף/פרגית/חזה עוף או 600 גרם טופו
- 4 כוסות מים (900 מ”ל)
- 2 כפות שמן
- מלח לפי הטעם
הוראות הכנה
- מערבבים בקערה קטנה את חלב הקוקוס ורוטב הקארי. (לקבלת טעם מתובל יותר מומלץ להפחית עד 30% חלב קוקוס(
- מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן ומטגנים את העוף/טופו על להבה גבוהה מכל צד ועד לצבע זהוב ויפה
- מוציאים את העוף/טופו ומניחים בצד .
- מרוקנים את השמן מהמחבת ומוסיפים למחבת תערובת קארי, חלב קוקוס, עוף/טופו המטוגן ומבשלים על להבה נמוכה 15-20 דק’ עם מכסה סגור. לערבב מידי פעם
- שוטפים את האורז במסננת תחת מים זורמים ומניחים בצד לניקוז הנוזלים.
- לתוך סיר קטן שופכים 2 כוסות מים רותחים ואת האורז ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- לאחר הרתיחה יש להנמיך ללהבה בינונית לערבב קלות ולכסות את הסיר.
- אחרי 5 דקות יש להוסיף את שקית התערובת תיבול לאורז, לערבב ולכסות במכסה לעוד כ 7 דקות נוספות.
**כל השלבים מומחשים בתמונות המצורפות מטה
טיפ השף!
לאידוי אורז מושלם – לכבות להבה ולא לפתוח את הסיר לפחות 5 דקות נוספות.
מומלץ להוסיף לקראת סוף הבישול כוסברה קצוצה דק יבשה או טרייה .
מומלץ לשפוך קצת מהרוטב שנשאר במחבת על האורז (לתיבול חזק במיוחד)
מתכון מאת שף צ’רלי פדידה
בתאבון !
מערבבים בקערה קטנה את חלב הקוקוס ורוטב הקארי. (לקבלת טעם מתובל יותר מומלץ להפחית עד 30% חלב קוקוס)
מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן ומטגנים את העוף/טופו על להבה גבוהה מכל צד ועד לצבע זהוב ויפה
מוציאים את העוף/טופו ומניחים בצד .
מרוקנים את השמן מהמחבת ומוסיפים למחבת תערובת קארי, חלב קוקוס, עוף/טופו המטוגן ומבשלים על להבה נמוכה 15-20 דק' עם מכסה סגור. לערבב מידי פעם
שוטפים את האורז במסננת תחת מים זורמים ומניחים בצד לניקוז הנוזלים
.לתוך סיר קטן שופכים 2 כוסות מים רותחים ואת האורז ומביאים לרתיחה על אש גבוהה
לאחר הרתיחה יש להנמיך ללהבה בינונית לערבב קלות ולכסות את הסיר
אחרי 5 דקות יש להוסיף את שקית התערובת תיבול לאורז, לערבב ולכסות במכסה לעוד כ 7 דקות נוספות