משלוח חינם עד 5 ימי עסקים בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים שווים ממש >>>
X

מתכון לרולדת בריסקט במילוי ירקות שורש

מתכון לרולדת בריסקט במילוי ירקות שורש
זמן הכנה: 60 דקות
כמות מנות: 6-8 מנות
סוג כשרות: בשרי
סגנון: מנה עיקרית

רכיבים

למלית:

  • חבילת עלי תרד בייבי
  • 3 כפות עלי רוזמרין טריים קצוצים
  • 2 כפות עלעלי תימין טרי
  • 2 כפות חרדל
  • כף זרעי חרדל
  • כף דבש
  • 5 כפות אבקת שקדים
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם
  • חוט קשירה

לרולדה:
נתח בריסקט (חזה בקר) טרי במשקל של 2 ק”ג

(לבקש מהקצב לחתוך את הנתח לרוחב – חיתוך פרפר או עצמאית עם סכין איכותית)

הוראות הכנה

הכנת רולדת הבריסקט:

  • לקצוץ את התרד דק, לאחד את כל חומרי המלית לתערובת אחידה
  • לפתוח את נתח הבריסקט, למרוח 2/3 מהמלית על הבריסקט
  • לגלגל את הנתח. לקשור עם חוטים כמו בסרטון כך שהנתח יישמור על צורת גליל.
  • למרוח את הנתח בחומרי המלית מכל צדדיו.
  • ניתן להכין את שלב זה מספר שעות מראש.

הכנת ירקות שורש:

  • חבילת גזרים צבעוניים קלופים חתוכים לרצועות אורך
  • חבילת בצלי שאלוטס ( כ 10 בצלצלים)
  • תפוחי אדמה בייבי (כ 15 )
  • לחלוט בסיר עם כ 1 ליטר מים וכפית מלח, את תפוחי האדמה במשך כ 20 דקות. לסנן את המים , לערבב את תפוחי האדמה עם 1/3 הנותר ממלית של הרולדה

הכנת חבושים:

  • 3 חבושים
  • 2 כוסות יין לבן חצי יבש
  • 1.5 כוסות מים
  • חצי כוס סוכר
  • 2 מקלות קינמון
  • 1 כוכב אניס ( אופציונאלי)

אופן הכנה:

  • לקלף את החבושים, לחתוך לשניים, לחצות כל חצי לאורך ל 3 חלקים שווים.
  • בסיר עמוק לבשל את החבושים עם היין מים והתבלינים כחצי שעה עד להתרככות. לשמור על הנוזלים לצלייה.
  • שלב הצלייה והאפייה:
  • לחמם כ-6 כפות שמן זית בתבנית רוסוגריל (להשיג ברשת קוק אנד בייק), לסגור את הרולדה מכל צדדיה כ 3-4 דקות לכל צד או עד שהנתח מקבל גוון שחום מקורמל.
  • להוציא את הרולדה מהתבנית, להניח בצד.
  • בתבנית להקפיץ את הגזרים והשאלוטס מספר דקות, להוסיף את תפוחי האדמה לירקות המוקפצים.
  • לרוקן את התבנית מהירקות, להחזיר את הרולדה למרכז התבנית, לסדר סביבה את הירקות, להוסיף את החבושים.
  • להוסיף לנוזלי החבושים כ 4 כפות רוטב רימונים ואת שארית בקבוק היין, להמליח ולפלפל לפי הטעם, להוסיף מספר ענפי תימין.
  • ליצוק את הנוזלים על הצלי והירקות, לסגור את המכסה להביא לרתיחה.
  • להעביר לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות.
  • לנעוץ מד חום בצלי . לקבלת מידת צלייה מדיום טמפ’ הצלי צריכה להגיע ל כ 63 מעלות C.
  • משך האפיה כשעה וחצי או עד להגעה ל 63 מעלות C.
  • להוציא את הצלי מהתבנית, לכסות בנייר כסף. לתת לנתח לנוח כ 15- 20 דקות לפני פריסה. ( יש לקחת בחשבון שבזמן ההמתנה הצלי ממשיך להתבשל ויגיע למידת עשייה מדיום וול~ כ 66 מעלות C)
  • לפרוס לנתחים בעובי של כ 1 – 1.5 ס”מ.
  • בזמן שהצלי “נח” להשאיר את הירקות בתבנית ללא המכסה בתנור, להעלות טמפ ל 200 מעלות C, או עד לקירמול והשחמת הירקות כ 15 20 דקות עד סיום פריסת הצלי.
  • ניתן להחזיר את הצלי הפרוס לתבנית הרוסו גריל ולהגיש או להעביר לצלחת הגשה.
  • לבזוק מנוזלי הבישול על הצלי, לעטר עם גבעולי טימין טריים פטרוזיליה טריה קצוצה.

(אם מעדיפים מידת עשיה מלאה ובישול ארוך, כעבור שעה וחצי ניתן להנמיך טמפ ל 150 מעלות C ולבשל כשעה וחצי נוספות, חשוב להקפיד שיהיו מספיק נוזלים בתבנית, ובמידת הצורך להוסיף מים).

 

מתכון של רונית טברון  @rontav123 מנבחרת הבשלנים של @israeli_kitchen