מתכון לקציצות בקר ברוטב עגבניות
זמן הכנה:
60 דקות
כמות מנות:
6
סוג כשרות:
בשרי
סגנון:
מנה עיקרית
רכיבים
לבשר:
- 400 גרם בשר בקר טחון
- 100 גרם שומן כבש טחון
- בצל מגורד
- קישוא מגורד
- מעט מי סודה לשתיה (בערך רבע כוס)
- חופן פטרוזיליה
- חופן כוסברה
- חופן נענע
- 6 -7 שיני שום לפי הטעם
לרוטב:
- שמן זית
- כרישה חתוכה לקוביות
- חצי גזר מגורד
- פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- קופסה עגבניות מרוסקות של MUTTI (ככה לא צריך להוסיף סוכר לעידון החמיצות)
- מעט רסק עגבניות של MUTTI
- מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת, מעט כמון
- כף אבקת מרק עוף (לא חובה, לגמרי ניתן לוותר על זה).
הוראות הכנה
- במעבד מזון או עם סכין קוצצים דק דק דק את הפטרוזיליה, כוסברה נענע (ניתן להוריד את הירק שלא אוהבים) וגם את השום.
- מערבבים את מסת בשר עם הבצל והקישוא המגורדים, לזה מוסיפים את הירק הקצוץ עם השום, ואת הסודה לשתיה.
- יש ללוש היטב במשך כ 5 דק את מסת הבשר – במידה והבשר נוזלי מידי ניתן להוסיף מעט פירורי לחם או קמח שקדים.
- יש לתת למסת הבשר לנוח במקרר כחצי שעה, בזמן הזה נכין את הרוטב.
- במחבת עם שמן זית נטגן את הכרישה, גזר מגורד ופלפל אדום עד לריכוך והזהבה של הכרישה.
- מתבלים במלח, פלפל,כמון, פפריקה מתוקה ומעט פפריקה מעושנת (פפריקה מעושנת לפי הטעם).
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את רסק העגבניות ומעט מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים את הרוטב עוד כ 20 דק, במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מים.
- בידיים לחות מכינים מהבשר קציצות (בגודל של כדור פינג פונג)
- לפני שמעבירים את הקציצות לרוטב מגבירים מעט את האש עד שהוטב מבעבע קלות.
- מעבירים את הקציצות לסיר הרוטב, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
בתיאבון
צוות COOK AND BAKE