מתכון לפיצה שוקולד נאפוליטנית
זמן הכנה:
60 דקות
כמות מנות:
6 מנות
סוג כשרות:
חלבי
סגנון:
מנה אחרונה
רכיבים
לבצק:
- 1 קילו קמח פיצה
- 670 גרם מים
- 4 גרם שמרים יבשים (עדיף קאפוטו)
- 25 גרם מלח
לקרם ריקוטה:
- 100 גרם שוקולד
- 230 מ”ל שמנת
- 200 גרם גבינת ריקוטה
הוראות הכנה
בצק:
- לשים את כל המרכיבים כ-10 דקות על מהירות בינונית עד לקבלת בצק מפותח, חלק ומבריק.
- מתפיחים בין 12-36 שעות במקרר. שימו לב, זמן תפיחה ארוך נותן תוצאה אחרת לחלוטין!
- ההמלצה היא במהלך ההתפחה של הבצק במקרר תוציאו אותו פעם אחת תורידו את האוויר ותתנו לו קיפול ותחזירו להתפחה. זה ייתן לו כוח.
- לאחר ההתפחה מחליקים את הבצק לכדורים של 350 גרם ומניחים להם ל1-3 שעות.
- פותחים את הכדורים בעזרת קמח תירס/סולת/קמח רגיל.
קרם ריקוטה:
- ממיסים 100 גרם שוקולד לבן עם 30 מיל שמנת בפולסים. מקציפים במקביל 200 מיל שמנת עם 200 גרם גבינת ריקוטה.
- מוסיפים בהדרגה את השוקולד בתנועות קיפול.
- יש לשים שכבה דקה של הקרם לפני האפייה בכדי למנוע עלייה של הפיצה במרכז.
- אופים על תנור שחומם מראש לפחות שעה מראש עם האבן שמוט בפנים על 250 מעלות. אופים כ8 דקות.
- לאחר האפייה וצינון קל נשים שכבה נוספת של הקרם ונוסיף שוקולדים לבחירה, ויש לנו פיצת שוקולד מדהימה!
זהירות האבן חמה, יש להניח אותה על המעמד מתכת ולהגיש!
בתיאבון
צוות COOK AND BAKE