מתכון לפאי זוקיני
זמן הכנה:
30 דקות
כמות מנות:
6 מנות
סוג כשרות:
חלבי
סגנון:
מנה ראשונה
רכיבים
להכנת הפאי:
- 150 גרם קמח לבן
- 100 גרם חמאה מלוחה חתוכה לקוביות וקרה מאוד
- חלמון 1
- 3-4 כפות מים פושרים
- למילוי הפאי:
- 1/3 כוס מיונז
- 1 כפית חרדל דיז’ון
- 2 זוקיני בגודל בינוני חתוכים לעיגולים דקים
- 1 כפית עלי טימין קצוצים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
הוראות הכנה לבצק הפאי:
- מערבבים את כל המצרכים במעבד מזון בפולסים קצרים (או לישה קצרה ומהירה בידיים) עד קבלת מרקם חולי.
- מאחדים את הבצק לכדור ומקררים במקרר לפחות חצי שעה.
- מוציאים מהמקרר, מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס”מ בערך.
- מרפדים את תבנית הפאי בבצק ומהדקים לדפנות התבנית
- מכניסים למקרר למשך חצי שעה.
הוראות הכנה למילוי:
- מכניסים את תבנית האפייה לתנור ומחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- מערבבים יחד את המיונז והחרדל בקערה קטנה, ואז מורחים את התערובת על הבצק.
- שמים את הזוקיני והטימין בקערה בינונית. מפזרים מלח ופלפל ומזלפים מעט שמן זית
- מסדרים את הפרוסות מעל תערובת המיונז.
- אופים את פאי הקישואים כ20-30 דקות עד שהחלק העליון של הפאי מזהיב והקישואים רכים
בתאבון
צוות COOK AND BAKE