משלוח חינם עד 5 ימי עסקים בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים שווים ממש >>>
X

מתכון לפאי זוקיני

מתכון לפאי זוקיני
זמן הכנה: 30 דקות
כמות מנות: 6 מנות
סוג כשרות: חלבי
סגנון: מנה ראשונה

רכיבים

להכנת הפאי:

  • 150 גרם קמח לבן
  • 100 גרם חמאה מלוחה חתוכה לקוביות וקרה מאוד
  • חלמון 1
  • 3-4 כפות מים פושרים
  • למילוי הפאי:
  • 1/3 כוס מיונז
  • 1 כפית חרדל דיז’ון
  • 2 זוקיני בגודל בינוני חתוכים לעיגולים דקים
  • 1 כפית עלי טימין קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

הוראות הכנה לבצק הפאי:

  • מערבבים את כל המצרכים במעבד מזון בפולסים קצרים (או לישה קצרה ומהירה בידיים) עד קבלת מרקם חולי.
  • מאחדים את הבצק לכדור ומקררים במקרר לפחות חצי שעה.
  • מוציאים מהמקרר, מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס”מ בערך.
  • מרפדים את תבנית הפאי בבצק ומהדקים לדפנות התבנית
  • מכניסים למקרר למשך חצי שעה.

הוראות הכנה למילוי:

  • מכניסים את תבנית האפייה לתנור ומחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  • מערבבים יחד את המיונז והחרדל בקערה קטנה, ואז מורחים את התערובת על הבצק.
  • שמים את הזוקיני והטימין בקערה בינונית. מפזרים מלח ופלפל ומזלפים מעט שמן זית
  • מסדרים את הפרוסות מעל תערובת המיונז.
  • אופים את פאי הקישואים כ20-30 דקות עד שהחלק העליון של הפאי מזהיב והקישואים רכים

בתאבון

צוות COOK AND BAKE