מתכון לעוף עם ענבים
זמן הכנה:
60
כמות מנות:
6 מנות
סוג כשרות:
בשרי
סגנון:
מנה עיקרית
רכיבים
- 4 כרעיים מופרדים לשוקיים וירכיים
- (כדאי לבקש מהקצב לחתוך גם את החלק התחתון של עצם השוק)
- 10 שום פנינה (אפשר גם שיני שום רגיל)
- 10 בצלי שאלוט
- 10-15 ארטישוק ירושלמי קלוף
- 450 גרם ענבים אדומים
לרוטב:
- 2 כוסות מיץ רימונים טבעי (אפזר מיץ מכל פרי אחר)
- כוס מיץ תפוזים סחוט
- כף סוכר חום כה
- רבע כוס שמן זית
- כף חומץ בלסמי
- מלח ופלפל
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- בתבנית מניחים את הארטישוק הירושלמי, הבצלים והשום
- מניחים מעל את נתחי העוף
- מסדרים ביניהם אשכולות קטנים של ענבים
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ושופכים מעל הירקות והעוף
- מכניסים לתנור וצולים במשך שעה וחצי – עד כשעתיים
- מסירים את המכסה וצולים 20-25 דקות להשחמה
בתיאבון צוות Cook & Bake