משלוח חינם עד 5 ימי עסקים בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים שווים ממש >>>
X

מתכון לעוגת כרוב ועלי גפן

מתכון לעוגת כרוב ועלי גפן
זמן הכנה: 45 דקות
כמות מנות: 6 מנות
סוג כשרות: פרווה
סגנון: ים תיכוני

רכיבים

  • 5  עלי כרוב גדולים חלוטים
  •  5 עלי גפן גדולים שטופים במים בלי הגבעול

למילוי האורז:

  • 3  כוסות אורז יסמין
  • 6  כוסות מים רותחים
  • 4 כפות שמן
  • 1  בצל קצוץ
  • 1  גזר מגורר דק
  • כוס גפרורי שקדים
  • חופן צימוקים
  • חופן חמוציות
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 3 שני שום כתושות
  • כפית כורכום
  • רבע כפית הל טחון
  • חצי כרובית מפורקת לפרחים בינוניים
  • לקישוט – צנוברים קלויים

הוראות הכנה

1. מכינים את המילוי: בסוטאז’ 28 ס”מ מחממים שמן, מאדים בצל וגזר עד שקיפות, מוסיפים אורז
ותבלינים, מערבבים עד שהאורז הופך ללבן אטום ואז מוסיפים את השקדים, צימוקים וחמוציות, מערבבים מוסיפים את המים הרותחים ומכסים. מבשלים את האורז עד להיותו מוכן לגמרי.
בגמר הבישול מערבבים טוב.

2. משמנים את סוטאז’ הנון סטיק במעט שמן ומרפדים בעלי הכרוב ועלי הגפן לסירוגין. משאירים “עודפים” של העלים מעבר לשוליים של הסיר כדי שנוכל לכסות את המילוי בהמשך.

3. ממלאים באורז המוכן ומטמיעים את פרחי הכרובית בין האורז.
מהדקים היטב כלפי תחתית הסיר וסוגרים בעלים מעל המילוי.

4. מכניסים לתנור שחומם מראש על 130 מעלות תכנית רגילה, עם המכסה. אין צורך להוסיף מים. החום הנמוך והאפייה הממושכת יאחדו את האורז לעלים, דבר שיאפשר בהמשך לפרוס ממש כמו עוגה.

5. אחרי שמוציאים מהתנור, הופכים את הסיר על צלחת, מפזרים צנוברים קלויים לקישוט ומגישים.

בשיתוף @Israeli_Kitchen