משלוח חינם עד 5 ימי עסקים בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים שווים ממש >>>
X

מתכון לעוגת גבינה קרמית ללא גלוטן

מתכון לעוגת גבינה קרמית ללא גלוטן
זמן הכנה: 45 דקות
כמות מנות: 6 מנות
סוג כשרות: חלבי
סגנון: מנה אחרונה

רכיבים

מצרכים לביסקוויט שקדים רך:

  • 40  גרם סוכר (4 כפות)
  •  105 גרם חלבונים (כ – 3 חלבונים גודל L)
  • קורט מלח
  • 5 גרם מחית וניל (כפית)
  • 110 גרם אבקת שקדים (כוס + כף אחת)
  • 65 גרם אבקת סוכר (חצי כוס + כפית)

מצרכים לקרם גבינה:

  • 200  גרם גבינת שמנת 30% (גביע אחד)
  • 250  גרם גבינת מסקרפונה (גביע אחד)
  • 400 גרם שמנת חמוצה 15% (2 גביעים)
  • כפית מחית וניל
  • גרידת לימון או תפוז (אופציונלי)
  • 136  גרם אבקת סוכר (כוס אחת + 2 כפות)
  • 50 גרם אינסטנט פודינג וניל (5 כפות)
  • 500  גרם שמנת מתוקה (2 אריזות)

לקישוט:

  • אוכמניות ותותים טריים

הוראות הכנה

הכנת ביסקוויט שקדים רך:

  • מחממים תנור טורבו ל- 175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • בקערת מיקסר (נקייה ויבשה לחלוטין ממים) עם בלון הקצפה, שמים חלבונים וקורט מלח ומקציפים במהירות בינונית -גבוהה, כשהחלבונים מתחילים להלבין מוסיפים את הסוכר (40 גרם) בהדרגה ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל מרנג גמיש יציב ולא שבור.
  • בסוף ההקצפה מוסיפים מחית וניל ומקציפים עד לפיזור אחיד בתערובת.
  • בקערה נפרדת מערבבים אבקת סוכר ואבקת שקדים ומנפים.
  • מקפלים חצי מתערובת היבשים לתוך המרנג ומקפלים, מוסיפים את שאר היבשים ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומיישרים בעזרת פלטה מדורגת או לקקן.
  • אופים במשך 12-14 דקות, עד שהביסקוויט שקדים זהוב וקפיצי למגע.
  • מקררים את הביסקוויט שקדים בטמפרטורת החדר.
  • מניחים שקף בתבנית (לא חובה) שבתחתית ביסקוויט שקדים.

הכנת קרם גבינה:

  • בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, שמים שמנת מתוקה ו- 4 כפות אבקת סוכר (את השאר שמים עם תערובת הגבינה) ומקציפים לקרם רך ויציב. שימו לב, לא להגיע למרקם קצפת יציבה מאוד
  • בקערה רחבה שמים גבינת שמנת, מסקרפונה ושמנת חמוצה (מסננים טוב את הנוזלים), בעזרת מטרפה ידנית מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
  • את השלב הזה של איחוד הגבינות ניתן לעשות במיקסר עם וו גיטרה.
  • מוסיפים לקערת הגבינות מחית וניל, גרידת לימון, מסננים אבקת סוכר ואינסטנד פודינג וניל וטורפים עד לקבלת קרם אחיד ללא גושים.
  • מעבירים לקערת הגבינות 1/3 מהקצפת ומאחדים עם מטרפה ידנית להשוואת מרקמים, ממשיכים להוסיף את הקצפת ומקפלים עם לקקן עד שהתערובת חלקה ואחידה.
  • מעבירים את התערובת לתבנית עם הביסקוויט שקדים ומיישרים בעזרת פלטה מדורגת או לקקן.
  • לקבלת מראה חלק ללא בועות אוויר בדפנות יש למרוח את הקרם תחילה בדפנות ולאחר מכן ליישר את החלק העליון.
  • מעבירים להתייצבות של לילה במקרר.
  • מחלצים מהתבנית ומניחים על צליחת הגשה, מקשטים בתותים ואוכמניות ומגישים.

בתאבון,

צוות Cook and Bake