מתכון לעוגת גבינה קרמית ללא גלוטן
זמן הכנה:
45 דקות
כמות מנות:
6 מנות
סוג כשרות:
חלבי
סגנון:
מנה אחרונה
רכיבים
מצרכים לביסקוויט שקדים רך:
- 40 גרם סוכר (4 כפות)
- 105 גרם חלבונים (כ – 3 חלבונים גודל L)
- קורט מלח
- 5 גרם מחית וניל (כפית)
- 110 גרם אבקת שקדים (כוס + כף אחת)
- 65 גרם אבקת סוכר (חצי כוס + כפית)
מצרכים לקרם גבינה:
- 200 גרם גבינת שמנת 30% (גביע אחד)
- 250 גרם גבינת מסקרפונה (גביע אחד)
- 400 גרם שמנת חמוצה 15% (2 גביעים)
- כפית מחית וניל
- גרידת לימון או תפוז (אופציונלי)
- 136 גרם אבקת סוכר (כוס אחת + 2 כפות)
- 50 גרם אינסטנט פודינג וניל (5 כפות)
- 500 גרם שמנת מתוקה (2 אריזות)
לקישוט:
- אוכמניות ותותים טריים
הוראות הכנה
הכנת ביסקוויט שקדים רך:
- מחממים תנור טורבו ל- 175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בקערת מיקסר (נקייה ויבשה לחלוטין ממים) עם בלון הקצפה, שמים חלבונים וקורט מלח ומקציפים במהירות בינונית -גבוהה, כשהחלבונים מתחילים להלבין מוסיפים את הסוכר (40 גרם) בהדרגה ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל מרנג גמיש יציב ולא שבור.
- בסוף ההקצפה מוסיפים מחית וניל ומקציפים עד לפיזור אחיד בתערובת.
- בקערה נפרדת מערבבים אבקת סוכר ואבקת שקדים ומנפים.
- מקפלים חצי מתערובת היבשים לתוך המרנג ומקפלים, מוסיפים את שאר היבשים ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומיישרים בעזרת פלטה מדורגת או לקקן.
- אופים במשך 12-14 דקות, עד שהביסקוויט שקדים זהוב וקפיצי למגע.
- מקררים את הביסקוויט שקדים בטמפרטורת החדר.
- מניחים שקף בתבנית (לא חובה) שבתחתית ביסקוויט שקדים.
הכנת קרם גבינה:
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, שמים שמנת מתוקה ו- 4 כפות אבקת סוכר (את השאר שמים עם תערובת הגבינה) ומקציפים לקרם רך ויציב. שימו לב, לא להגיע למרקם קצפת יציבה מאוד
- בקערה רחבה שמים גבינת שמנת, מסקרפונה ושמנת חמוצה (מסננים טוב את הנוזלים), בעזרת מטרפה ידנית מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
- את השלב הזה של איחוד הגבינות ניתן לעשות במיקסר עם וו גיטרה.
- מוסיפים לקערת הגבינות מחית וניל, גרידת לימון, מסננים אבקת סוכר ואינסטנד פודינג וניל וטורפים עד לקבלת קרם אחיד ללא גושים.
- מעבירים לקערת הגבינות 1/3 מהקצפת ומאחדים עם מטרפה ידנית להשוואת מרקמים, ממשיכים להוסיף את הקצפת ומקפלים עם לקקן עד שהתערובת חלקה ואחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית עם הביסקוויט שקדים ומיישרים בעזרת פלטה מדורגת או לקקן.
- לקבלת מראה חלק ללא בועות אוויר בדפנות יש למרוח את הקרם תחילה בדפנות ולאחר מכן ליישר את החלק העליון.
- מעבירים להתייצבות של לילה במקרר.
- מחלצים מהתבנית ומניחים על צליחת הגשה, מקשטים בתותים ואוכמניות ומגישים.
בתאבון,
צוות Cook and Bake