משלוח חינם עד 5 ימי עסקים בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים שווים ממש >>>
X

מתכון סלמון וריזוטו – שף צ’רלי פדידה

מתכון סלמון וריזוטו – שף צ’רלי פדידה
זמן הכנה: 30 דקות
כמות מנות: 2 מנות
סוג כשרות: חלבי
סגנון: מנה עיקרית

רכיבים

  • 2 נתחי פילה סלמון במשקל כולל של כ- 400 גרם
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
  • 3 כפות גבינת פרמזן מגורדת
  • 25 גרם חמאה
  •  2כפות שמן זית
  • 2כוסות מים (450 מ”ל)
  • מלח לפי הטעם

תערובת תיבול טוסקנה של חברת נפטון המכיל:

  • שקית אורז עגול
  • תערובת תיבול טוסקנה
  • שקית תערובת תיבול אלפרדו

 

הוראות הכנה

 

הכנות מוקדמות:

לחמם תנור ל 200 מעלות.

מגרדים 3 כפות גבינת פרמזן.

  • מסדרים על מגש אפייה סלמון ובעזרת מברשת למרוח מעט שמן זית מכל צד.
  • מפזרים תערובת טוסקנה מעל הדג ואופים למשך 12 עד 15 דקות.
  • מחממים סיר/מחבת על אש בינונית ומוסיפים את החמאה ומערבבים קלות עד להמסה.
  • מוסיפים את האורז אל המחבת ומערבבים, עד לקבלת גוון שקוף.
  • מוסיפים תערובת תיבול אלפרדו ומערבבים.
  • מוסיפים כוס מים בהדרגתיות ותוך כדי בחישה, מוסיפים מעט מלח.
  • כשהמים נספגים באורז מוסיפים שוב מים עד לקבלת מרקם של ריזוטו (אַל דֶנְטֶה)
  • לסיום מוסיפים שמנת מתוקה ופרמזן, מערבבים ומבשלים לעוד 2 דקות .
  • מעבירים לצלחת הגשה, מניחים את הסלמון לצד הריזוטו ומגישים.

**כל השלבים מומחשים בתמונות המצורפות מטה

 

טיפ השף!

יש לערבב את הריזוטו לעיתים תכופות – על מנת שלא ידבק למחבת.

מומלץ להוסיף שבבי פרמזן מעל הריזוטו בסמוך להגשה.

מתכון מאת שף צ’רלי פדידה

בתאבון!

מסדרים על מגש אפייה סלמון ובעזרת מברשת למרוח מעט שמן זית מכל צד
מפזרים תערובת טוסקנה מעל הדג ואופים למשך 12 עד 15 דקות
מחממים סיר על אש בינונית ומוסיפים את החמאה ומערבבים קלות עד להמסה
מוסיפים את האורז אל המחבת ומערבבים, עד לקבלת גוון שקוף
מוסיפים תערובת תיבול אלפרדו ומערבבים
מוסיפים כוס מים בהדרגתיות ותוך כדי בחישה, מוסיפים מעט מלח
כשהמים נספגים באורז מוסיפים מים עד לקבלת מרקם של ריזוטו (אַל דֶנְטֶה)
לסיום מוסיפים שמנת מתוקה ופרמזן, מערבבים ומבשלים לעוד 2 דקות
מעבירים לצלחת הגשה, מניחים את הסלמון לצד הריזוטו ומגישים