משלוח חינם עד 5 ימי עסקים בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים שווים ממש >>>
X

מתכון למיסיסיפי מאד פאי כשרה לפסח

מתכון למיסיסיפי מאד פאי כשרה לפסח
זמן הכנה: 45 דקות
כמות מנות: 6 מנות
סוג כשרות: חלבי
סגנון: מנה אחרונה

רכיבים

עוגיית חמאה-קקאו 

  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 60 גרם קמח מצות
  • 60 גרם קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
  • 25  גרם אבקת קקאו
  • 150  גרם סוכר
  • 150  גרם אבקת שקדים
  • 2  גרם אבקת אפייה
  • 3  גרם מלח
  • 1  חלמון מביצה גודל  L
  • 1 כף מים

תחתית פריכה:

  • 70   גרם חמאה

קרם פטיסייר שוקולד:

  • 1000 גרם חלב
  • מעט תמצית וניל
  • 8 חלמונים
  • 50 קורנפלור
  • 50 גרם אבקת קקאו
  • 100 גרם סוכר
  • קמצוץ מלח
  • 230 גרם שוקולד מריר או חלב
  • 60 גרם חמאה
  • 5 גרם ג’לטין
  • 30 גרם מים קרים

שכבת קצפת:

  • 500 גרם שמנת מתוקה
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות פודינג וניל

הוראות הכנה

עוגיית חמאה-קקאו:

  •  בקערת מיקסר שמים את החמאה, קמח מצות, קורנפלור וקקאו ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
  •  מוסיפים את הסוכר, אבקת השקדים, אבקת האפייה והמלח ומערבלים רק עד לקבלת פירורים אחידים
  •  מוסיפים פנימה את החלמון והמים ומערבלים עד שהבצק מתאחד
  •  משטחים את העוגייה בשכבה אחידה על תבנית תנור עם נייר אפייה
  • אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות. מצננים לחלוטין.

תחתית פריכה:

  • ממיסים את החמאה במיקרוגל
  • שוברים את העוגייה לחתיכות גדולות וטוחנים אותה במעבד מזון לפירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את החמאה ממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת לחה ואחידה
  • משתמשים בתערובת על מנת לרפד את התחתית והדפנות של התבנית
  • מעבירים למקרר או למקפיא עד לשלב הבא
  • שוברים את העוגייה לחתיכות גדולות וטוחנים אותה במעבד מזון לפירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את החמאה ממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת לחה ואחידה
  • משתמשים בתערובת על מנת לרפד את התחתית והדפנות של התבנית
  • מעבירים למקרר או למקפיא עד לשלב הבא

קרם פטיסייר שוקולד:

  • משרים את הג’לטין במים הקרים ל-10 דקות לפחות
  •  שמים בסיר את החלב ותמצית הווניל
  •  בקערה נפרדת מערבבים מעט מהחלב עם החלמונים
  •  מוסיפים פנימה את הקורנפלור, אבקת קקאו, סוכר ומלח ומערבבים היטב
  • מביאים את החלב לסף רתיחה ויוצקים על תערובת החלמונים להשוואת טמפרטורות
    מחזירים אל הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד עד להמסכה
  • מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השוקולד, החמאה והג’לטין עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  • יוצקים את הקרם על גבי התחתית בשכבה אחידה
  • מכסים בניילון נצמד על פני הקרם ומעבירים אל המקרר לכמה שעות עד שהקרם מתקרר

שכבת קצפת:

  • שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומקציפים לקצפת יציבה
  • מסירים את הניילון הנצמד שעל פני העוגה ויוצקים את הקצפת בשכבה אחידה על גבי שכבת הקרם פטיסייר
  • מקשטים את העוגה בתלתלי שוקולד או שברי מקופלת או מפדרים במעט אבקת קקאו
  • שומרים במקרר עד להגשה

בתאבון,

צוות Cook and Bake