מתכון למיסיסיפי מאד פאי כשרה לפסח
זמן הכנה:
45 דקות
כמות מנות:
6 מנות
סוג כשרות:
חלבי
סגנון:
מנה אחרונה
רכיבים
עוגיית חמאה-קקאו
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 60 גרם קמח מצות
- 60 גרם קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
- 25 גרם אבקת קקאו
- 150 גרם סוכר
- 150 גרם אבקת שקדים
- 2 גרם אבקת אפייה
- 3 גרם מלח
- 1 חלמון מביצה גודל L
- 1 כף מים
תחתית פריכה:
- 70 גרם חמאה
קרם פטיסייר שוקולד:
- 1000 גרם חלב
- מעט תמצית וניל
- 8 חלמונים
- 50 קורנפלור
- 50 גרם אבקת קקאו
- 100 גרם סוכר
- קמצוץ מלח
- 230 גרם שוקולד מריר או חלב
- 60 גרם חמאה
- 5 גרם ג’לטין
- 30 גרם מים קרים
שכבת קצפת:
- 500 גרם שמנת מתוקה
- 4 כפות סוכר
- 2 כפות פודינג וניל
הוראות הכנה
עוגיית חמאה-קקאו:
- בקערת מיקסר שמים את החמאה, קמח מצות, קורנפלור וקקאו ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים את הסוכר, אבקת השקדים, אבקת האפייה והמלח ומערבלים רק עד לקבלת פירורים אחידים
- מוסיפים פנימה את החלמון והמים ומערבלים עד שהבצק מתאחד
- משטחים את העוגייה בשכבה אחידה על תבנית תנור עם נייר אפייה
- אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות. מצננים לחלוטין.
תחתית פריכה:
- ממיסים את החמאה במיקרוגל
- שוברים את העוגייה לחתיכות גדולות וטוחנים אותה במעבד מזון לפירורים דקים
- מוסיפים פנימה את החמאה ממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת לחה ואחידה
- משתמשים בתערובת על מנת לרפד את התחתית והדפנות של התבנית
- מעבירים למקרר או למקפיא עד לשלב הבא
- שוברים את העוגייה לחתיכות גדולות וטוחנים אותה במעבד מזון לפירורים דקים
- מוסיפים פנימה את החמאה ממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת לחה ואחידה
- משתמשים בתערובת על מנת לרפד את התחתית והדפנות של התבנית
- מעבירים למקרר או למקפיא עד לשלב הבא
קרם פטיסייר שוקולד:
- משרים את הג’לטין במים הקרים ל-10 דקות לפחות
- שמים בסיר את החלב ותמצית הווניל
- בקערה נפרדת מערבבים מעט מהחלב עם החלמונים
- מוסיפים פנימה את הקורנפלור, אבקת קקאו, סוכר ומלח ומערבבים היטב
- מביאים את החלב לסף רתיחה ויוצקים על תערובת החלמונים להשוואת טמפרטורות
מחזירים אל הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד עד להמסכה - מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השוקולד, החמאה והג’לטין עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- יוצקים את הקרם על גבי התחתית בשכבה אחידה
- מכסים בניילון נצמד על פני הקרם ומעבירים אל המקרר לכמה שעות עד שהקרם מתקרר
שכבת קצפת:
- שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומקציפים לקצפת יציבה
- מסירים את הניילון הנצמד שעל פני העוגה ויוצקים את הקצפת בשכבה אחידה על גבי שכבת הקרם פטיסייר
- מקשטים את העוגה בתלתלי שוקולד או שברי מקופלת או מפדרים במעט אבקת קקאו
- שומרים במקרר עד להגשה
בתאבון,
צוות Cook and Bake