מתכון למיני עוגה בצורת ארטיק
זמן הכנה:
50 דקות
כמות מנות:
20 יח'
סוג כשרות:
חלבי
סגנון:
מנה אחרונה
רכיבים
לעוגה:
- כוס קמח לבן מנופה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 כפות קקאו
- 1/2כוס סוכר לבן
- 1 ביצה
- 1/3 כוס שמן
- 1 כוס מים
לציפוי:
- 300 גרם שוקולד לבן
- 30 גרם חמאת קקאו (ניתן להמיר ב-3 כפות שמן)
הוראות הכנה
לעוגה:
- מערבבים את החומרים היבשים
- מוסיפים את הרטובים ומערבבים היטב
- מעבירים לשקית זילוף ומוזגים לתבנית סיליקון מחולקת (אפשר גם בתבנית אינגליש קייק ופשוט לחתוך אחרי האפייה)
- אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות טורבו
ציפוי:
- מחלקים ל-5 קערות וממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל
- צובעים כל קערה בצבע (שמתאים לשוקולד) ומעבירים לשקיות זילוף
הרכבת הקינוח:
- מכניסים מקל לתבנית סיליקון
- יוצרים שכבה תחתונה של שוקולד מכמה צבעים (חשוב לוודא שאין חורים)
- מכניסים קוביות עוגה (*אני הוספתי גם כפית נוטלה בין לבין*) ומכסים עם השוקולד שנשאר
- מקפיאים כ-20 דקות ומחלצים