מתכון ללאפה
זמן הכנה:
30 דקות
כמות מנות:
10 לאפות
סוג כשרות:
פרווה
סגנון:
מאפים
רכיבים
- קילו קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- כף מלאה סוכר
- 1/4 כוס שמן זית
- כמעט 700 מל׳ מים פושרים
- כף מלח
הוראות הכנה
בקערת המיקסר, קמח, שמרים וסוכר- מתחילים ללוש, מוסיפים חצי מכמות המים תוך כדיי לישה,
מוסיפים את השמן ואת יתרת המים עד קבלת בצק רק ודביק, לשים 7 דקות ומוסיפים את המלח.
משמנים תבנית טוב טוב, מחלקים ל- 10 כדורים, מניחים בתבנית, יוצקים מעל 1/2 כוס שמן וכדי שלא יתייבש הבצק,
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 20 דקות.
מחממים מחבת רחבה
פותחים כל כדור עם הידיים לעיגול בגודל המחבת,
מרימים למחבת – כל צד 5 דקות, וכשמוכן עוטפים במגבת במטבח אחד על השני כדי שלא יתייבש.
בתאבון,
צוות Cook & Bake
בשיתוף: חן פרץ