משלוח חינם עד 5 ימי עסקים בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים שווים ממש >>>
X

מתכון לטראפלס בומבה שוקולד וקרמל כשר לפסח

מתכון לטראפלס בומבה שוקולד וקרמל כשר לפסח
זמן הכנה: 45 דקות
כמות מנות: כ-15 כדורי גנאש
סוג כשרות: חלבי
סגנון: מנה אחרונה

רכיבים

לגאנש:

  • 200  גרם שוקולד מריר איכותי
  • 150 גרם שמנת מתוקה
  • 20  גרם גלוקוזה
  • קורט מלח

לציפוי:

  • קקאו איכותי

לקרמל:

  • 50 גרם סוכר
  • 50  גרם גלוקוזה
  • 20  גרם מים
  •  100 גרם שמנת מתוקה
  • 30  גרם חמאה רכה.
  • קורט מלח

הוראות הכנה

  • נמיס במיקרו שוקולד שמנת וגלוקוזה בפולסים של 30 שניות, כל פעם נערבב עד למרקם חלק.
  • יוצקים לתבנית חצי כדור קוטר 4 ס”מ, ונקפיא 4 שעות ,או יותר, להתייצבות.
  • בקלחת, נרתיח שמנת מתוקה ונניח בצד.
  • בקלחת נוספת נרתיח מים סוכר וגלוקוזה, מהרגע שהתערובת רותחת לא נערבב, עד ליצירת קרמל בצבע ענבר, 170 מעלות. כשנוצר קרמל נחליש את הלהבה ונוסיף את השמנת החמה בהדרגה, ותוך כדי נערבב, התערובת מאד תבעבע לכן יש להיזהר מהאדים.
  • לאחר הוספת כל השמנת נמשיך לבשל את הקרמל תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות. נוסיף את המלח, ואת החמאה בהדרגה.
  • נשים את הקרמל בקירור עד שיתייצב.
  • לאחר הקירור נוציא את חצאי כדור השוקולד מהמקפיא וניצור גומה בעזרת כפית או האצבעות, בתוכה נמלא את הקרמל.
  • בעזרת חצי כדור נוסף נסגור ונגלגל לכדור, נצפה בקקאו.
  • אם הגאנש מתרכך אפשר תמיד להחזיר לכמה דקות במקפיא. שומרים במקרר בקופסה אטומה.