משלוח חינם עד 5 ימי עסקים בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים שווים ממש >>>
X

מתכון לטארט שוקולד עם בצק פריך

מתכון לטארט שוקולד עם בצק פריך
זמן הכנה: 60 דקות
כמות מנות: 6 מנות
סוג כשרות: חלבי
סגנון: מנה אחרונה

רכיבים

בצק פריך שקדים קקאו:

  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 230 גרם קמח
  • 40 גרם אבקת שקדים
  • 30 גרם קקאו
  • קורט מלח
  • ביצה + 2 כפות חלב

לגנאש שוקולד:

  • 250 גרם שמנת
  • 270 גרם שוקולד מריר 60 %
  • קורט מלח

לקרמל מלוח:

  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם שמנת מתוקה
  • 20 גרם חמאה קרה
  • מלח אטלנטי
  • בננות
  • סוכר לבן

הוראות הכנה

אופן הכנה בצק פריך:

  • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים חוץ מהביצה והחלב עד לקבלת תערובת פירורית (כמו קוסקוס)
  • מוסיפים את הביצה והחלב ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • מניחים אותו מעל התבנית ומהדקים לשולים.
  • מכניסים להקפאה לחצי שעה.
  • מחממים תנור ל165 מעלות טורבו ואופים 25 דקות.
  • מרתיחים את השמנת והמלח.
  • שהשמנת רותחת שופכים את השמנת על השוקולד, ממתינים דקה וטורפים.
  • שופכים על הטארט ומעבירים לקירור

ובנתיים מכינים את הקרמל –

  • ממיסים את הסוכר על מחבת עבה, שהסוכר הופך לקרמל שופכים את השמנת ומערבבים עד שאחיד.
  • מכבים את האש מוסיפים את החמאה ומערבבים.
  • מוסיפים את המלח וממשיכים בערבוב .
  • שופכים על הגנאש שוקולד כשמוכן.לוקחים את הבננות, מפזרים עליהן סוכר ושורפים אותו עם ברנר (למי שאין, אפשר גם להכניס לתנור על החום הכי גבוה)
    שמים את הבננות על הטארט איך שרוצים ומעבירים לקירור לשעה לפחות.

בתאבון,

צוות Cook and Bake