מתכון לוולקנו שוקולד דובדבן וגנאש תות
זמן הכנה:
45 דקות
כמות מנות:
8 מנות
סוג כשרות:
חלבי
סגנון:
מנה אחרונה
רכיבים
תערובת שוקולד
- 300 גרם שוקולד מריר
- 240 גרם חמאה
- 300 גרם סוכר
- 6 ביצים לארג
- 36 גרם קקאו איכותי
- 96 גרם קורנפלור
לתערובת הדובדבן:
- 220 גרם דובדבנים בצנצנת או קפואים ומסוננים
- 35 גרם סוכר
- 15 גרם קורנפלור
- 20 גרם מים
- 2 כפות ליקר שרי (לא חובה)
לגנאש תות:
- 100 גרם שוקולד לבן
- 50 גרם מחית תות קנויה או תותים טריים טחונים
- טיפה אחת של צבע ג’ל ורוד אופציונלי לחיזוק צבע
הוראות הכנה
הכנת הדובדבן:
- לבשל סוכר ודובדבנים על חום בינוני למשך כ 3 דק
- לערבב קורנפלור ומים ולהוסיף לדובדבנים ולערבב עד לרתיחה קלה ושהדובדבנים מתחילים להתחבר
- להוסיף את הליקר לערבב ולצנן בטמפ’ החדר
הכנת תערובת השוקולד:
- להמיס את 300 הגרם שוקולד יחד עם החמאה במיקרוגל לתערובת אחידה
- להוסיף את הביצים שלמות יחד עם הסוכר ולטרוף היטב במטרפה. להוסיף את הקורנפלור והקקאו ולערבב לתערובת אחידה.
- להעביר לשקית זילוף או בעזרת כפית וזלף לתוך תבנית הלב חצי גובה
- לשים במרכז כפית מהדובדבנים ולכסות ביתרת התערובת השוקולדית עד למעלה
- להכניס לאפיה בתנור מחומם מראש ל 210 מעלות למשך כ 10 להוציא ולצנן הייטב במקרר
הכנת הגנאש:
- להמיס במיקרוגל את השוקולד ומחית התות יחד עם טיפת הצבע ולערבב למרקם חלק ולהעביר לשקית זילוף
הגשה:
לחלץ את הוולקנו מהתבניות לסדר בצלחת הגשה ולחמם כ 10 שניות במיקרוגל
לזלף במרכז השקע שנוצר את הגנאש ולסדר עוד שלושה דובדבנים מעל לקשט בעלה נענע טרי ולהגיש
בתאבון,
צוות Cook and Bake