משלוח חינם עד 5 ימי עסקים בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים שווים ממש >>>
X

מתכון לוולקנו שוקולד דובדבן וגנאש תות

מתכון לוולקנו שוקולד דובדבן וגנאש תות
זמן הכנה: 45 דקות
כמות מנות: 8 מנות
סוג כשרות: חלבי
סגנון: מנה אחרונה

רכיבים

תערובת שוקולד

  •  300 גרם שוקולד מריר
  •  240 גרם חמאה
  • 300  גרם סוכר
  • 6  ביצים לארג
  •  36 גרם קקאו איכותי
  •  96 גרם קורנפלור

לתערובת הדובדבן:

  •  220 גרם דובדבנים בצנצנת או קפואים ומסוננים
  •  35 גרם  סוכר
  •  15 גרם קורנפלור
  • 20  גרם מים
  • 2 כפות ליקר שרי (לא חובה)

לגנאש תות:

  • 100  גרם שוקולד לבן
  •  50 גרם מחית תות קנויה או תותים טריים טחונים
  • טיפה אחת של צבע ג’ל ורוד אופציונלי לחיזוק צבע

הוראות הכנה

הכנת הדובדבן:

  • לבשל סוכר ודובדבנים על חום בינוני למשך כ 3 דק
  • לערבב קורנפלור ומים ולהוסיף לדובדבנים ולערבב עד לרתיחה קלה ושהדובדבנים מתחילים להתחבר
  • להוסיף את הליקר לערבב ולצנן בטמפ’ החדר

הכנת תערובת השוקולד:

  • להמיס את 300 הגרם שוקולד יחד עם החמאה במיקרוגל לתערובת אחידה
  • להוסיף את הביצים שלמות יחד עם הסוכר ולטרוף היטב במטרפה. להוסיף את הקורנפלור והקקאו ולערבב לתערובת אחידה.
  • להעביר לשקית זילוף או בעזרת כפית וזלף לתוך תבנית הלב חצי גובה
  • לשים במרכז כפית מהדובדבנים ולכסות ביתרת התערובת השוקולדית עד למעלה
  • להכניס לאפיה בתנור מחומם מראש ל 210 מעלות למשך כ 10 להוציא ולצנן הייטב במקרר

הכנת הגנאש:

  • להמיס במיקרוגל את השוקולד ומחית התות יחד עם טיפת הצבע ולערבב למרקם חלק ולהעביר לשקית זילוף

הגשה:
לחלץ את הוולקנו מהתבניות לסדר בצלחת הגשה ולחמם כ 10 שניות במיקרוגל
לזלף במרכז השקע שנוצר את הגנאש ולסדר עוד שלושה דובדבנים מעל לקשט בעלה נענע טרי ולהגיש

בתאבון,

צוות Cook and Bake