מתכון לדים סאם קלאסי
זמן הכנה:
60 דקות
כמות מנות:
6 מנות
סוג כשרות:
בשרי
סגנון:
אסייתי
רכיבים
לבצק:
- 1 ק״ג קמח
- 1 ביצה
- קורט מלח
- 2 כוסות מים קרים
למילוי:
- 400 גרם בשר עוף טחון
- ג’ינג’ר קצוץ (4-5 ס”מ)
- 4 שיני שום קצוצות
- כרוב סיני קצוץ דק
- בצל ירוק קצוץ (1 חבילה)
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 חלבון
- 2 כפיות קורנפלור
הוראות הכנה
להכנת המלית:
- לתוך קערה עמוקה מכניסים את בשר העוף, הכרוב סיני, הבצל הירוק, שורש הג’ינג’ר, שום ופלפל שחור גרוס.
- בקערה נפרדת מערבבים את חלבון הביצה והקונפלור עד לקבלת נוזל אחיד.
- את הנוזל מוסיפים לקערה העמוקה עם יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
להכנת בצק החיטה:
- מעבדים את כל המוצרים (קמח, ביצה, מלח ומים קרים) במיקסר עד קבלת בצק במרקם אחיד .
- יוצרים מהבצק שהתקבל נקניק ארוך וחותכים ממנו קוביות בגודל של 2-3 ס”מ.
- על משטח עבודה מקומח מרדדים את קוביות הבצק לעובי של 1 מ”מ וחורצים מהן עיגולים.
הכנת ואידוי הדים סאם:
- במרכז העיגול מניחים כף מהמילוי
- מקפלים את המילוי ויוצרים כיס בצק ובתוכו המילוי בתנועה סיבובית סוגרים את הכיס.
- מניחים נייר אפיה בכלי האידוי של ROSO TOOLS
- מניחים את כלי האידוי בתוך סיר עם מים רותחים ובתוכו מניחים את הדים סאם.
- מכסים את כלי האידוי ומאדים במשך 10-15 דקות.
- מוציאים את הדים סאם מכלי האידוי לצלחת הגשה בליווי צ’ילי או סויה
בתיאבון
צוות COOK AND BAKE