מתכון לדגי לברק בתנור
זמן הכנה:
60 דקות
כמות מנות:
5 מנות
סוג כשרות:
פרווה
סגנון:
עיקרית
רכיבים
- 2-3 דגי לברק טריים
- 5 שיני שום
- 1 פלפל ירוק חריף
- 7 שורשים של ארטישוק ירושלמי
- 2 זוקיני בינוניים
- 6 עגבניות
- 2 פלפלים אדומים מתוקים
- 4-5 פלפלונים צבעונים
- חופן עגבניות שרי מסוגים שונים
- ראש שום
- חצי כוס זיתי קלמטה
עשבי תיבול טריים:
- טימין
- מרוה
- רוזמרין
- בזיליקום
- ליים או לימון פרוס
- שמן זית
- מלח
- פלפל גרוס
הוראות הכנה
- להניח את הרוסטר על להבה בינונית
- לצוק לרוסטר כ-4 כפות שמן זית.
- להזהיב 5 שיני שום
- 1 פלפל חריף ירוק קטן חתוך לטבעות
- במקביל לקלף את הארטישוק הירושלמי ולחלוט אותם עד שמתרככים
- להוסיף לרוסטר 2 זוקיני בינוני חתוך לקוביות, פלפל אדום מתוק חתוך גס,6 עגבניות אדומות בינוניות חתוכות וחופן עגבניות שרי.
- לתבל במלח ופלפל לפי הטעם
- להוסיף גבעולי טימין ומעט רוזמרין, 6 עלי בזיליקום קצוץ ומספר עלי מרווה.
- לערבב ולתת לירקות להגיר מיצים.
- להוסיף את שורשי הארטישוק הירושלמי שהתרככו לתערובת הירקות.
- לחרוץ 4 חתכים אלכסוניים בכל דג משני צדדיו, לשמן אותם במעט שמן זית, לתבל עם מלח גס ופלפל שחור.
- למלא את בטן הדג בחופן עשבי תיבול טריים : טימין מעט רוזמרין עלי מרווה ו 2 – 3 פרוסות ליים טרי
- להניח את הדגים על הירקות.
- להוסיף ראש שום משומן בשמן זית וחתוך לחצי
- לפזר חופן זיתי קלמטה מעל, להוסיף עגבניות שרי ומיני פלפלים צבעוניים
- לתבל במעט פלפל שחור גרוס ומלח גס
- לסגור את הרוסטר עם המכסה, לבשל כ-20 דקות עם אש בינונית.
- לחמם תנור ל-180 מעלות
- להסיר את המכסה ולאפות כ-10 דקות עד לקבלת גוון שחום
- להגיש חם.
בתיאבון !
צוות Cook & Bake