מתכון לבומב שוקולד וקורנפלקס
זמן הכנה:
45 דקות
כמות מנות:
תבנית 20 ס"מ
סוג כשרות:
חלבי
סגנון:
מנה אחרונה
רכיבים
למוס שוקולד מריר:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 60 מ”ל (1/4 כוס) שמנת להקצפה (להמסה יחד עם השוקולד)
- קורט מלח
- 440 מ”ל (כוס ו-3/4) שמנת להקצפה 38% שומן, קרה מאוד
לבסיס קורנפלקס:
- 75 גרם שוקולד מריר
- 25 גרם חמאה
- 2 כפות גדושות ממרח נוטלה
- 100 גרם קורנפלקס (ר’ הערות לגרסה ללא גלוטן/פסח)
לציפוי שוקולד דקיק:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 30 מ”ל (2 כפות) שמן
לקישוט קראנץ’ קורנפלקס לבן:
- 25 גרם קורנפלקס (ר’ הערות לגרסה ללא גלוטן/פסח)
- 100 גרם שוקולד לבן
לקישוט קראנץ’ קורנפלקס מריר:
- 25 גרם קורנפלקס (ר’ הערות לגרסה ללא גלוטן/פסח)
- 100 גרם שוקולד מריר
הוראות הכנה
מוס שוקולד מריר:
- בקערה שמים שוקולד ו-60 מ”ל שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים מלח ומערבבים היטב.
- בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת רכה במרקם יוגורט.
- יוצקים כ-1/4 מכמות הקצפת הרכה לתוך תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
- מוסיפים את תערובת השוקולד לתוך יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.
- מתחילים בהרכבת העוגה:
- מרפדים את התבנית בניילון נצמד כך שניתן יהיה לחלץ את העוגה הקפואה בקלות.
- יוצקים את המוס לתוך התבנית המרופדת ומיישרים מעט את החלק העליון. “מטיחים” בעדינות את התבנית על גבי השיש כדי ליישר את שכבת המוס ולהיפטר מבועות אוויר בחלק המרכזי.
- מקפיאים למשך כרבע שעה רק להתייצבות ראשונית ובינתיים מכינים את הבסיס.
בסיס קורנפלקס:
- בקערה שמים שוקולד וחמאה וממסים במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים נוטלה ומערבבים היטב עד שאחיד.
- מוסיפים את תערובת השוקולד לקורנפלקס ומערבבים היטב עד שהקורנפלקס מצופה בשכבת שוקולד.
- מוציאים את העוגה מהמקפיא ומסדרים את הבסיס על גבי המוס. אין צורך להדק אותו יותר מדי על מנת שיישאר פריך גם בחיתוך ולא יהיה דחוס.
- מחזירים להקפאה למשך 4-5 שעות או עד שהעוגה קפואה לחלוטין.
ציפוי שוקולד:
- קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. ממסים במיקרוגל עד שהוא נמס לחלוטין.
- מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
- מחלצים את העוגה מהתבנית הקפואה ומסירים את הניילון. מניחים על גבי רשת (מומלץ להניח נייר אפייה מתחת לאיסוף שאריות השוקולד).
- יוצקים את ציפוי השוקולד על גבי העוגה הקפואה.
- שומרים את שאריות הציפוי בכלי קטן (להדבקת קראנץ’ הקורנפלקס לקישוט).
קראנץ קורנפלקס לבן:
- שמים את הקורנפלקס בקערה.
- ממסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או על בן מארי עד המסה מוחלטת.
- מוסיפים את השוקולד המומס לתוך קערת הקורנפלקס ומערבבים בעדינות עד שהקורנפלקס מצופים בשכבה דקיקה של שוקולד לבן.
- מעבירים את הקורנפלקס המצופה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים על גבי התבנית בשכבה אחידה. מקפיאים.
קראנץ’ קורנפלקס מריר:
- מכינים לפי ההוראות של קראנץ’ הקורנפלקס הלבן ומקפיאים.
קישוט העוגה:
- שוברים את הקראנץ’ מריר/לבן לחתיכות אסימטריות ונעזרים בשאריות ציפוי השוקולד להדבקה בצורה חופשית על גבי הבומב.
- מצננים במקרר למשך כשעה להתייצבות ומגישים.
- הערות, הארות ותוספות:
- הבומב נשמר בכלי סגור במקרר עד 5 ימים.
- לציפוי הקורנפלקס אפשר להשתמש בכל סוג של שוקולד שאוהבים לגיוון טעמים.
- אפשר להקפיא את הבומב המוכן (ללא הקישוטים) עד חודש בכלי אטום.
- גרסה ללא גלוטן/לפסח: משתמשים בקורנפלקס ללא גלוטן או כשר לפסח.
- אם רוצים, אפשר להוסיף למוס גם מעט אבקת קפה נמס לקבלת מוס שוקולד וקפה.
בתאבון,
צוות COOK AND BAKE