משלוח חינם עד 5 ימי עסקים בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים שווים ממש >>>
X

מתכון לבומב שוקולד וקורנפלקס

מתכון לבומב שוקולד וקורנפלקס
זמן הכנה: 45 דקות
כמות מנות: תבנית 20 ס"מ
סוג כשרות: חלבי
סגנון: מנה אחרונה

רכיבים

למוס שוקולד מריר:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 60 מ”ל (1/4 כוס) שמנת להקצפה (להמסה יחד עם השוקולד)
  • קורט מלח
  • 440 מ”ל (כוס ו-3/4) שמנת להקצפה 38% שומן, קרה מאוד

לבסיס קורנפלקס:

  • 75 גרם שוקולד מריר
  • 25 גרם חמאה
  • 2 כפות גדושות ממרח נוטלה
  • 100 גרם קורנפלקס (ר’ הערות לגרסה ללא גלוטן/פסח)

לציפוי שוקולד דקיק:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 30 מ”ל (2 כפות) שמן

לקישוט קראנץ’ קורנפלקס לבן:

  • 25 גרם קורנפלקס (ר’ הערות לגרסה ללא גלוטן/פסח)
  • 100 גרם שוקולד לבן

לקישוט קראנץ’ קורנפלקס מריר:

  • 25 גרם קורנפלקס (ר’ הערות לגרסה ללא גלוטן/פסח)
  • 100 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה

מוס שוקולד מריר:

  • בקערה שמים שוקולד ו-60 מ”ל שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים מלח ומערבבים היטב.
  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת רכה במרקם יוגורט.
  • יוצקים כ-1/4 מכמות הקצפת הרכה לתוך תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את תערובת השוקולד לתוך יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.
  • מתחילים בהרכבת העוגה:
  • מרפדים את התבנית בניילון נצמד כך שניתן יהיה לחלץ את העוגה הקפואה בקלות.
  • יוצקים את המוס לתוך התבנית המרופדת ומיישרים מעט את החלק העליון. “מטיחים” בעדינות את התבנית על גבי השיש כדי ליישר את שכבת המוס ולהיפטר מבועות אוויר בחלק המרכזי.
  • מקפיאים למשך כרבע שעה רק להתייצבות ראשונית ובינתיים מכינים את הבסיס.

בסיס קורנפלקס:

  • בקערה שמים שוקולד וחמאה וממסים במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים נוטלה ומערבבים היטב עד שאחיד.
  • מוסיפים את תערובת השוקולד לקורנפלקס ומערבבים היטב עד שהקורנפלקס מצופה בשכבת שוקולד.
  • מוציאים את העוגה מהמקפיא ומסדרים את הבסיס על גבי המוס. אין צורך להדק אותו יותר מדי על מנת שיישאר פריך גם בחיתוך ולא יהיה דחוס.
  • מחזירים להקפאה למשך 4-5 שעות או עד שהעוגה קפואה לחלוטין.

ציפוי שוקולד:

  • קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. ממסים במיקרוגל עד שהוא נמס לחלוטין.
  • מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
  • מחלצים את העוגה מהתבנית הקפואה ומסירים את הניילון. מניחים על גבי רשת (מומלץ להניח נייר אפייה מתחת לאיסוף שאריות השוקולד).
  • יוצקים את ציפוי השוקולד על גבי העוגה הקפואה.
  • שומרים את שאריות הציפוי בכלי קטן (להדבקת קראנץ’ הקורנפלקס לקישוט).

קראנץ קורנפלקס לבן:

  • שמים את הקורנפלקס בקערה.
  • ממסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או על בן מארי עד המסה מוחלטת.
  • מוסיפים את השוקולד המומס לתוך קערת הקורנפלקס ומערבבים בעדינות עד שהקורנפלקס מצופים בשכבה דקיקה של שוקולד לבן.
  • מעבירים את הקורנפלקס המצופה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים על גבי התבנית בשכבה אחידה. מקפיאים.

קראנץ’ קורנפלקס מריר:

  • מכינים לפי ההוראות של קראנץ’ הקורנפלקס הלבן ומקפיאים.

קישוט העוגה:

  • שוברים את הקראנץ’ מריר/לבן לחתיכות אסימטריות ונעזרים בשאריות ציפוי השוקולד להדבקה בצורה חופשית על גבי הבומב.
  • מצננים במקרר למשך כשעה להתייצבות ומגישים.
  • הערות, הארות ותוספות:
  • הבומב נשמר בכלי סגור במקרר עד 5 ימים.
  • לציפוי הקורנפלקס אפשר להשתמש בכל סוג של שוקולד שאוהבים לגיוון טעמים.
  • אפשר להקפיא את הבומב המוכן (ללא הקישוטים) עד חודש בכלי אטום.
  • גרסה ללא גלוטן/לפסח: משתמשים בקורנפלקס ללא גלוטן או כשר לפסח.
  • אם רוצים, אפשר להוסיף למוס גם מעט אבקת קפה נמס לקבלת מוס שוקולד וקפה.

בתאבון,

צוות COOK AND BAKE