מתכון לארטישוק בסגנון רומאי
זמן הכנה:
60 דקות
כמות מנות:
4 מנות
סוג כשרות:
פרווה
סגנון:
מנה ראשונה
רכיבים
- קערה עם מים
- 2 לימונים
- 10 ארטישוקים טריים
- כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס נענע טרייה קצוצה
- 10 שיני שום קצוצות דק
- 2/3 כוס שמן זית כתית + 1/3 להגשה
- 1 כוס יין לבן יבש
- 1 כוס מים
- סכין חדה, כף פריזאית לקילוף
הוראות הכנה
- סוחטים את הלימונים ומוסיפים את המיץ וחצאי הלימון לקערת המים.
- בעזרת סכין חדה חותכים את ראש התפרחת, מנקים את העלים החיצוניים הקשים עד לחשיפת העלים הפנימיים הרכים אותם נרצה להשאיר.
- פותחים את התפרחת ובעזרת כף פריזאית מנקים את הליבה השעירה של הארטישוק.
- מקצרים את הגבעול ומקלפים אותו.
- טובלים את הארטישוק בקערת מי הלימון.
- חוזרים על הפעולה עם כל הראשים.
- קוצצים את עשבי התיבול והשום ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוסיפים מלח ופלפל.
- ממלאים את חלל לבבות הארטישוק בעשבי התיבול ומורחים אותם בתערובת.
- טיפ! מפזרים מלח ופלפל מעל.
בסיר סוטאז’:
- יוצקים שמן זית, מים ויין.
- מסדרים את הארטישוק כשהגבעולים מופנים כלפי מעלה.
- מכסים את הארטישוקים עם נייר אפיה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.
- בודקים בעזרת סכין אם הארטישוק רך. במידה ולא, ממשיכים בבישול עד לריכוך.
- מעבירים לצלחת הגשה, עם נוזלי הבישול, מזלפים מעל שמן זית, ומפזרים מלח ופלפל.
מומלץ! לעטר פטרוזיליה ונענע טריים.
להגיש חם או פושר.
בתיאבון!
בשיתוף: #Israeli_kitchen #רונית טברון