מתכון לארטיק שוקו בננה
זמן הכנה:
30 דקות
כמות מנות:
4 ארטיקים
סוג כשרות:
חלבי
סגנון:
מנה אחרונה
רכיבים
- 100 גרם שמנת
- 100 גרם שוקולד לבן
- 50 גרם חלב מרוכז
- 3 בננות בינוניות ובשלות
- 200 גרם יוגורט
- 150 גרם שמנת
- צבע מאכל צהוב (לא חובה)
לציפוי:
- 300 גרם שוקולד מריר
- 30 גרם חמאת קקאו (ניתן להחליף ב3 כפות שמן)
- פולי קקאו גרוסים לקישוט
הוראות הכנה
- בסיר ממיסים את השוקולד הלבן והשמנת (100 גרם) ומניחים בצד.
- בקערה מועכים את הבננות, החלב המרוכז והיוגורט (אפשר גם לטחון למרקם חלק מי שרוצה).
- במיקסר מקציפים את השמנת (150 גרם) למרקם יוגורט.
- מוסיפים את השוקולד הלבן לקערה ומקפלים.
- מוסיפים את תערובת הבננות וממשיכים לקפל למרקם אחיד (וגם את הצבע מאכל למי שרוצה).
- מעבירים את התערובת לתבניות מגנום של silikomart בצורה המושלמת למגנום ובנוסף לא נדבק עליה כלום.
- מכניסים ללילה במקפיא.
- ממיסים בבאן מארי את השוקולד עם החמאת קקאו ומעבירים לכלי צר וגבוה – כוס גדולה למשל.
- טובלים את המגנום הקפוא בשוקולד ומקשטים בפולי קקאו גרוסים / כל דבר אחר שאתם בוחרים לבחירתכם.
בתאבון,
צוות COOK AND BAKE