מתכון לאסאדו וירקות שורש
זמן הכנה:
כשעה
כמות מנות:
6 מנות
סוג כשרות:
בשרי
סגנון:
מנה עיקרית
רכיבים
- קילו וחצי עד 2 קילו בשר אסאדו ללא עצם.
- תפוחי אדמה חתוכים לרבעים עם הקליפה
- 4 גזרים קלופים חתוכים גס
- ראש שום בשלמותו ופרוס לרוחבו
- 4 ענפי טימין
- 3 ענפי רוזמרין
- לרוטב:
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/3 כוס סילאן
- כפית כורכום
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- כפית פפריקה בשמן
- כוס וחצי מים
הוראות הכנה
- מחממים סיר עם שמן זית וצורבים את הבשר עד השחמה.
- מסדרים בתבנית עמוקה את ירקות השורש ומעליהם את הבשר הצרוב
- יוצקים את הרוטב ומניחים מעל טימין ורוזמרין.
- מכסים בנייר אפייה מקומט ורטוב כשהוא צמוד לתבשיל, מכסים את התבנית עם מכסה או נייר כסף.
- מכניסים לתנור בחום של 160 מעלות למשך 4 שעות לפחות- עד שהבשר רך.
מתכון צילום מאת: חן פרץ peretshen@
בשיתוף: israeli_kitchen@