משלוח חינם עד 5 ימי עסקים בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים שווים ממש >>>
X

מתכון לאורז פרסי עם קוביות טלה

מתכון לאורז פרסי עם קוביות טלה
זמן הכנה: 45 דקות
כמות מנות: 6 מנות
סוג כשרות: בשרי
סגנון: מנה עיקרית

רכיבים

  • 2-3 כוסות אורז בסמטי
  • שמן זית
  • 1 בצל לבן
  • 3 תפוחי אדמה
  • 2 גזרים
  • 800 גרם בשר טלה

הוראות הכנה

  1. משרים 2-3 כוסות של אורז בסמטי בסיר Capstone עם מים וכפית מלח במשך שעה.
  2. מסננים את המים וממלאים מחדש מים בסיר עד לכיסוי האורז.
  3. מבשלים את האורז על אש קטנה במשך 10 דקות ומעבירים את האורז לקערה.
  4. במחבת Capstone מטגנים בשמן זית בצל עד להזהבה, יחד עם פרוסות מ-3 תפוחי אדמה מקולפים. חלק זה ישמש כבסיס לאורז שלנו ולכן אחרי שהוא מוכן יש לשים אותו בתחתית הסיר ולכסות אותו באורז.
  5. נסגור את הסיר ונבשל את המנה על אש קטנה במשך 30 דקות.
  6. בזמן הזה נטגן באותה המחבת רצועות בצל וגזרים, ולאחר מכן נטגן את קוביות הטלה שלנו עד שיקבלו צבע (אפשר לבקש מהקצב שיחתוך שוק טלה לקוביות ואפשר לקחת שיפודי טלה ולהוריד את הבשר מהשיפוד). מדובר בכ-800 גרם טלה.
  7. כשהכול מוכן נכניס את הבצל, הגזר והטלה המטוגן לסיר האורז שלנו ונערבב את הכול היטב. שימו לב להימנע מלערבב את השכבה התחתונה של התפוחי אדמה, אנו רוצים שהיא תישאר שלמה וקריספית.
  8. נבשל את הכול במשך חצי שעה על אש קטנה, לאחר מכן נעביר את הכול לקערה ונערבב היטב כך שהתפוחי האדמה הקריספיים יתערבבו באופן שווה במנה.
  9. נגיש ונהנה מכל ביס!בתאבון!

 

בשיתוף @israeli_kitchen