מתכון חזה בקר בתנור עם ירקות
זמן הכנה:
20-30 דקות
כמות מנות:
6-8 מנות
סוג כשרות:
בשרי
סגנון:
מנה עיקרית
רכיבים
לירקות:
- 2-3 ק”ג ירקות מתאימים לאפייה שאוהבים
- 1 כרישה בגודל בינוני-גדול, שטופה ומנוקה היטב
- 750גרם דלעת, קלופה אם משתמשים בדלעת חתוכה
- 2-3סלקים בגודל בינוני, קלופים
- 3-5 גזרים, קלופים
- 5 תמרים (רשות, אני שמתי תמרים צהובים)
- 2 כפות שמן זית
- כפית מלח
- 1/2 כוס מים
להגשה:
גרגרי רימון טריים ו/או עשבי תיבול קצוצים שואהבים כמו פטרוזיליה/בצל ירוק
לבשר:
- נתח חזה בקר במשקל 1.5-2 ק”ג
- 2-3 כפות שמן זית
- כפית מלח גס
הוראות הכנה
אופן הכנה:
- מתחילים בהכנת הנתח: מחממים תנור ל-150 מעלות (חום עליון תחתון רגיל, לא טורבו).
- מחממים מחבת רחבה או תבנית צלייה (רוסטר) מעל להבה גבוהה למשל 2-3 דקות בלי כלום.
- משמנים את נתח החזה מכל הכיוונים בשמן זית ומתבלים במלח.
- צורבים את הנתח מכל צדדיו 2-4 דקות מכל צד עד הזהבה יפה.
- מוציאים ושומרים בצד.
לירקות:
- חותכים גס את כל הירקות (גזר, דלעת, בצל, סלק). אם השתמשתם בדלעת שלמה, ראשית חוצים אותה ומוציאים את הגרעינים.
- מעבירים את הירקות לתבנית תנור עמוקה עם נייר אפייה או שמים בתבנית הרוסטר בה צרבתם את הנתח. מתבלים אותם בשמן זית ומלח ומערבבים בעדינות. מוסיפים גם את התמרים אם משתמשים.
- מוסיפים את המים (1/2 כוס).
מכניסים לתנור:
- מניחים את הנתח הצרוב מעל הירקות (אם רוצים, אפשר לפרוס אותו אחרי הצריבה בעזרת סכין חדה).
- מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעל אוטמים עם שכבה של רדיד אלומיניום או בעזרת מכסה מתאים (אם המכסה לא מתאים בדיוק, אפשר לשים מעליו עוד שכבה של נייר אפייה – חשוב שהתבנית תהיה אטומה).
- מכניסים לתנור (150 מעלות) ואופים 2.5-4 שעות או עד שהבשר התרכך לחלוטין והירקות התבשלו.
- בתחתית התבנית מצטברים נוזלים שיצאו מהבשר והירקות – אפשר בשלב זה להשאיר את התבנית ללא כיסוי בתנור עוד 20-30 דקות עד שחלקם מתאדים, או, אם השתמשתם בתבנית רוסטר, להעביר את הכלי לכיריים, להביא לרתיחה ולתת לרוב הנוזלים להתאדות (כדי שיהיה לנו מעין רוטב).
- חשוב לטעום את נוזלי הבישול ולהוסיף להם עוד מלח שיהיה טעים.
- ניתן להכין 3-4 ימים מראש.
- אם מכינים מראש ולא פרסתם את הנתח אחרי הצריבה, מומלץ לפרוס את הנתח אחרי שהוא התקרר מעט ואז הוא לא יתפרק לכם. לחלופין, אפשר לפרק את הנתח בעצמכם בהגשה.
- בהגשה, מעטרים בגרגרי רימון ובעשבי תיבול שאוהבים. ניתן לחמם מחדש את התבנית בתנור בחום של 180 מעלות, 20 דקות או עד שחם.
מתכון של עוז תלם