משלוח חינם עד 5 ימי עסקים בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים שווים ממש >>>
X

מתכון חזה בקר בתנור עם ירקות

מתכון חזה בקר בתנור עם ירקות
זמן הכנה: 20-30 דקות
כמות מנות: 6-8 מנות
סוג כשרות: בשרי
סגנון: מנה עיקרית

רכיבים

לירקות:

  • 2-3 ק”ג ירקות מתאימים לאפייה שאוהבים
  • 1 כרישה בגודל בינוני-גדול, שטופה ומנוקה היטב
  • 750גרם דלעת, קלופה אם משתמשים בדלעת חתוכה
  • 2-3סלקים בגודל בינוני, קלופים
  • 3-5 גזרים, קלופים
  • 5 תמרים (רשות, אני שמתי תמרים צהובים)
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית מלח
  • 1/2 כוס מים

להגשה:
גרגרי רימון טריים ו/או עשבי תיבול קצוצים שואהבים כמו פטרוזיליה/בצל ירוק

לבשר:

  • נתח חזה בקר במשקל 1.5-2 ק”ג
  • 2-3 כפות שמן זית
  • כפית מלח גס

הוראות הכנה

אופן הכנה:

  • מתחילים בהכנת הנתח: מחממים תנור ל-150 מעלות (חום עליון תחתון רגיל, לא טורבו).
  • מחממים מחבת רחבה או תבנית צלייה (רוסטר) מעל להבה גבוהה למשל 2-3 דקות בלי כלום.
  • משמנים את נתח החזה מכל הכיוונים בשמן זית ומתבלים במלח.
  • צורבים את הנתח מכל צדדיו 2-4 דקות מכל צד עד הזהבה יפה.
  • מוציאים ושומרים בצד.

לירקות:

  • חותכים גס את כל הירקות (גזר, דלעת, בצל, סלק). אם השתמשתם בדלעת שלמה, ראשית חוצים אותה ומוציאים את הגרעינים.
  • מעבירים את הירקות לתבנית תנור עמוקה עם נייר אפייה או שמים בתבנית הרוסטר בה צרבתם את הנתח. מתבלים אותם בשמן זית ומלח ומערבבים בעדינות. מוסיפים גם את התמרים אם משתמשים.
  • מוסיפים את המים (1/2 כוס).

מכניסים לתנור:

  • מניחים את הנתח הצרוב מעל הירקות (אם רוצים, אפשר לפרוס אותו אחרי הצריבה בעזרת סכין חדה).
  • מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעל אוטמים עם שכבה של רדיד אלומיניום או בעזרת מכסה מתאים (אם המכסה לא מתאים בדיוק, אפשר לשים מעליו עוד שכבה של נייר אפייה – חשוב שהתבנית תהיה אטומה).
  • מכניסים לתנור (150 מעלות) ואופים 2.5-4 שעות או עד שהבשר התרכך לחלוטין והירקות התבשלו.
  • בתחתית התבנית מצטברים נוזלים שיצאו מהבשר והירקות – אפשר בשלב זה להשאיר את התבנית ללא כיסוי בתנור עוד 20-30 דקות עד שחלקם מתאדים, או, אם השתמשתם בתבנית רוסטר, להעביר את הכלי לכיריים, להביא לרתיחה ולתת לרוב הנוזלים להתאדות (כדי שיהיה לנו מעין רוטב).
  • חשוב לטעום את נוזלי הבישול ולהוסיף להם עוד מלח שיהיה טעים.
  • ניתן להכין 3-4 ימים מראש.
  • אם מכינים מראש ולא פרסתם את הנתח אחרי הצריבה, מומלץ לפרוס את הנתח אחרי שהוא התקרר מעט ואז הוא לא יתפרק לכם. לחלופין, אפשר לפרק את הנתח בעצמכם בהגשה.
  • בהגשה, מעטרים בגרגרי רימון ובעשבי תיבול שאוהבים. ניתן לחמם מחדש את התבנית בתנור בחום של 180 מעלות, 20 דקות או עד שחם.

מתכון של עוז תלם