מתכון ביצת זהב עם שערות קדאיף
זמן הכנה:
45 דקות
כמות מנות:
6 ביצי הפתעה
סוג כשרות:
חלבי
סגנון:
מנה אחרונה
רכיבים
- מחית מנגו
- 20 גרם סוכר
- 3 חפיסות שוקולד לבן
- 85 מ”ל שמנת מתוקה
- ממרח קוקוס – לא חובה
- קוקוס
- אבקת איבוק בצבע זהב
הוראות הכנה
- לחלמון צריכים מחית מנגו וסוכר
- שמים בקלחת/סיר 80 גרם מחית מנגו ומביאים לרתיחה, לאחר מכן שמים 20 גרם סוכר ומערבבים
- יוצקים לתבנית סיליקון חצי עיגול קטן ומקפיאים! לביצה תחילה ממיסים (שוקולד לבן מטומפרר/צימקאו/צימקאו חלבי DLA/ זפירו) בפולסים במיקרוגל כל פעם 30 שניות בעזרת מברשת/מכחול מתחילים לצפות את החצי ביצה מבתוכו ושמים לקירור ככה עושים את הפעולה 3 פעמים.
- לאחר מכן מכינים את המוס שוקולד לבן וקוקוס. לוקחים קערה וממיסים בפולסים של 40 שניות כל פעם – 100 גרם שוקולד לבן (קליבו/לובקה) עם 85 מל שמנת מתוקה
- בקערת מיקסר מקציפים מיכל אחד של שמנת מתוקה עד מרקם יוגורט פלוס, מאחדים בין 2 הקערות בהדרגה ומוסיפים כף של ממרח קוקוס וחופן קוקוס (אפשר לוותר על הממרח קוקוס)!
- לאחר מכן שופכים את המוס שלנו לחצי ביצה שוקולד לבן שהכנו ושמים באמצע חצי עיגול מנגו קפוא, מקפיאים לפחות 6 שעות ומחלצים ! בשביל לחבר ניתן לשים טיפה שוקולד מסביב ולהדביק את 2 החצאים
לצבע הזהב – אבקת איבוק זהב.
בתיאבון,
צוות Cook and Bake