משלוח חינם עד 5 ימי עסקים בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים שווים ממש >>>
X

מתכון לבראוניז OREO

מתכון לבראוניז OREO
זמן הכנה: 45 דקות
כמות מנות: 2 עוגות בראוניז
סוג כשרות: חלבי
סגנון: מנה אחרונה

רכיבים

  • 170 גרם חמאה (ועוד קצת עבור שימון התבנית)
  • 200 גר’ שוקולד מריר, מגורד או קצוץ דק
  • 3 ביצים
  • 2 חלמוני ביצים
  • 2 כפיות של תמצית וניל או זרעים של מקל וניל 1
  • 170 גרם סוכר חום
  • 2 כפיות קמח לבן רגיל
  • 1 כפית אבקת קקאו איכותית
  • קמצוץ מלח
  • 160 גר’ חבילת עוגיות OREO שבוריות לרבעים
  • אבקת סוכר לניפוי מלמעלה

הוראות הכנה

  • חממו תנור ל180 מעלות,
  • שמנו את תבנית האפייה שלכם – מומלץ לעבוד בתבנית מלבנית של פטיסה ANODIZE.
  • הניחו נייר אפיה על התבנית (לכסות גם את השוליים לשליפה נוחה).
  • המיסו את החמאה על מחבת בחום בינוני, כשהחמאה נמסה, הסירו את התבנית מהאש והוסיפו את השוקולד המגורד.
  • הניחו לנוח כמה דקות עד שהשוקולד מתרכך ואז מערבבים יחד. לחלופין, תוכלו להכניס את השוקולד והחמאה לקערה ולהמיס במיקרוגל בחימומים קצרים של 25 שניות, תוך ערבוב טוב בכל פעם.
  • הקציפו את הביצים, החלמונים והווניל יחד בקערה גדולה עד שהם מתחילים להיות קלילים ואווריריים.
  • מוסיפים את הסוכר בשתי פעימות ומקציפים בין לבין.
  • יוצקים את הסוכר סביב הצד של תערובת הביצים כדי לא להוציא את האוויר שהוקצף אליו.
  • המשיכו להקציף עד שהתערובת הופכת קשה ומרוכזת יותר.
  • לאחר שתערובת הביצים מוכנה מיזגו את השוקולד לתוכו, שוב סביב הדפנות כדי לא להוציא את האוויר החוצה.
  • הוסיפו את הקמח, אבקת הקקאו, המלח ושברי העוגיות ומערבבים עד שהמצרכים מתאחדים.
  • שפכו את התערובת לתבנית המשומנת
  • פזרו את שברי העוגיות שנותרו מעל הבלילה, מומלץ לדחוף אותן קלות פנימה.
  • אופים בתנור 25-30 דקות. במרכז בלילת הבראוניז מעט דביקה.
  • הוציאו את התבנית מהתנור והשאירו את הבראוניז להתקרר בתבנית. החלק העליון ישקע מעט וייסדק.
  • שולפים את הבראוניז החוצה בעזרת הנייר על השוליים, חותכים את הבראוניז לריבועים. מפזרים אבקת סוכר למעלה. ניתן להחליף את העוגיות באגוזי מלך קלויים או אגוזי פקאן.