אנטריקוט מוקפץ ברוטב סצ’ואן – שף צ’רלי פדידה
זמן הכנה:
20 דקות
כמות מנות:
2 סועדים
סוג כשרות:
בשרי
סגנון:
מנה עיקרית
רכיבים
- אנטריקוט /פרגית חתוך לרצועות – 300 גרם
- 2 כפות קנולה
- 2 כוסות מים רותחים (450 מ”ל)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מארז אסייתי של חברת נפטון המכיל:
- רוטב סצו’אן
- אטריות ביצים
- שקית בצל מטוגן
הוראות הכנה
הכנות מוקדמות:
מומלץ להוסיף- ירקות שאוהבים במוקפץ
(פלפל מתוק, בצל ירוק, פטריות, ברוקולי, כרוב, גזר, בצל, נבטים ועוד)
- בקערה שמים את רצועות האנטריקוט/פרגית ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
- מבשלים את האטריות בסיר למשך 5 דקות עד שהאטריות מתרככות, מנקזים נוזלים ומניחים בצד.
- מוסיפים שמן לווק ומטגנים את האנטריקוט/פרגית למשך כ-3 דקות או עד להשחמה, מוציאים מהמחבת ומניחים בצד .
- מקפיצים באותו הווק את רצועות הירקות כ-5 דקות.
- מוסיפים מעל את האנטריקוט/פרגית המטוגן, אטריות, רוטב הסצו׳אן ומערבבים תוך כדי הקפצה כ-4 דקות נוספות.
- מצלחתים יפה ובתיאבון
**כל השלבים מומחשים בתמונות המצורפות מטה
טיפ השף!
לאוהבי החריף מומלץ להוסיף פלפל צ’ילי, זנגביל וכוסברה למנה.
למנה צמחונית ניתן להחליף את הבשר בטופו.
מתכון מאת: שף צ’רלי פדידה
בתאבון!
בקערה שמים את רצועות האנטריקוט/פרגית ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
מבשלים את האטריות בסיר למשך 5 דקות עד שהאטריות מתרככות, מנקזים נוזלים ומניחים בצד
מוסיפים שמן לווק ומטגנים את האנטריקוט/פרגית למשך כ-3 דקות או עד להשחמה, מוציאים מהמחבת ומניחים בצד
מקפיצים באותו הווק את רצועות הירקות כ-5 דקות
מוסיפים מעל את האנטריקוט/פרגית המטוגן, אטריות, רוטב הסצו׳אן ומערבבים תוך כדי הקפצה כ-4 דקות נוספות
מצלחתים יפה ובתיאבון