משלוח חינם בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים ממש שווים>>
X

מתכון לקאפקייקס שוקולד ופררו רושה

מתכון לקאפקייקס שוקולד ופררו רושה
זמן הכנה: 45 דקות
כמות מנות: 24 קאפקייקס
סוג כשרות: חלבי
סגנון: מנה אחרונה

רכיבים

לקאפקייקס:

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 40 גרם (4 כפות) קקאו איכותי
  • כפית אבקת אפייה
  • כפית סודה לשתייה
  • ¼ כפית מלח
  • 3 ביצים
  • 85 גרם (¼ כוס) סילאן
  • 200 גרם (כוס) סוכר
  • 180 מ״ל (¾ כוס) שמן
  • 400 מ״ל (⅔.1 כוס) שמנת מתוקה

לקרם שוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 150 מ״ל (½ כוס + 2 כפות) שמנת מתוקה
  • 20 גרם חמאה
  • 45 מ״ל (3 כפות) ליקר קפה או ליקר שוקולד

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות (חום עליון תחתון).
  • קערה גדולה מנפים יחד את המרכיבים היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח ומערבבים לאיחוד.
  • בקערה נוספת טורפים יחד את הביצים, הסוכר והסילאן עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים שמן ושמנת מתוקה וממשיכים לטרוף עד לאיחוד.
  • יוצקים את תערובת היבשים לתוך תערובת הרטובים ומערבבים בעדינות רק עד שהתערובת נעשית אחידה
    (לא מעבר כדי לא לפגוע במרקם הקאפקייקס)
  • בעזרת כף גלידה קפיצית (למי שאין ניתן להשתמש בשק זילוף) יוצקים את התערובת לתוך תבנית שקעים מרופדת בעטרות נייר/ גביעים למאפינס עד ¾ הגובה, לא מעבר, הקאפקייקס תופחים מאוד במהלך האפייה.
  • אופים במשך 15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים לטמפרטורת החדר.

קרם שוקולד:

  • בתוך קלחת או סיר קטן מניחים שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה. מניחים את השוקולד בקערה נפרדת ויוצקים לתוכה את השמנת הרותחת. מכסים את הקערה וממתינים דקה.
  • מערבבים היטב את השוקולד עד להמסה מלאה וקבלת טקסוטורה אחידה. לקראת סוף הערבוב מומלץ להיעזר בבלנדר מקל או במטרפה לקבלת מרקם אחיד.
  • מוסיפים את החמאה והליקר להעשרת המרקם ובעזרת בלנדר מקל טוחנים לקרם חלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה וחצי או עד שהגנאש מתקשה מעט אך נוח לזילוף.
  • מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנטר משונן בקוטר 10 מ״מ ומזלפים תלוליות על גבי הקאפקייקס.
    מניחים מעל פררו רושה או מקשטים בסוכריות ומגישים.

בתיאבון

צוות COOK AND BAKE

מוצרים שיעזרו לכם להשלים את המתכון

.aligncenter { margin-left: auto; margin-right: auto; display: block;