משלוח חינם בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים ממש שווים>>
X

מתכון לעוף ואורז בסיר אחד

מתכון לעוף ואורז בסיר אחד
זמן הכנה: 45 דקות
כמות מנות: 4
סוג כשרות: בשרי
סגנון: מנה עיקרית

רכיבים

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 6 רגלי/ירכי עוף
  • 1/2 כפית פפריקה
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 4 גזרים בגודל בינוני חתוכים לעיגולים
  • 3 גבעולי סלרי חתוכים לעיגולים
  • 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות דקיקות
  • 2 שיני שום קצוצים
  • 1 כפית של עלי טימין קצוצים
  • 1 כפית של אורגנו טחון
  • 2 כפיות גרידת לימון בתוספת 1 כף מיץ לימון
  • 1 כוס אורז ארוך
  • 4 כוסות ציר עוף
  • 1 כף עירית טרייה קצוצה

הוראות הכנה

  • מחממים את הגריל
  • במחבת גדולה מחממים כף 1 מהשמן על אש בינונית-גבוהה
  • שמים בקערה גדולה את העוף עם הפפריקה, כפית מלח ומעט פלפל שחור גרוס
  • את העור של העוף הניחו כלפי מטה במחבת ובשלו עד שהעור הזהיב אך לא כהה מידי 4-5 דקות.
  • מוציאים את העוף לצלחת בעזרת מרית ומוסיפים את כף השמן שנותרה.
  • מוסיפים למחבת את הגזר, הסלרי והבצלים, מבשלים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם מתרככים אך טרם מזהיבים 4 עד 5 דקות.
  • מערבבים פנימה את השום, טימין, אורגנו, גרידת לימון, מיץ לימון, 1/2 כפית מלח וכמה טחינות של פלפל שחור ומבשלים בדיוק עד שמתחילים להריח את השום, כ1 דקה.
  • מערבבים את האורז ומבשלים ללא הפרעה בערך 2 דקות.
  • שופכים פנימה את הציר
  • מוסיפים 1/2 כפית מלח ומערבבים, ואז מוסיפים את ירכי העוף חזרה לתבנית, עם הצד כלפי מעלה.
  • מביאים את הנוזל לרתיחה ואז מכסים, מנמיכים את האש , מערבבים מעט ומבשלים עד שהאורז רך והעוף מבושל, 15 עד 20 דקות.
  • מוציאים את המכסה מהתבנית ומכניסים לתנור עד שעור העוף פריך וזהוב, 2-3 דקות. מפזרים מעל העירית.

 

בתיאבון

צוות COOK AND BAKE

מוצרים שיעזרו לכם להשלים את המתכון

קולפן Y אלומניום tools

מחיר:
29.90 22.40
25% הנחה
Roso

רוסטר Aire

מחיר:
699.00 419.40
40% הנחה
Valira

סכין שף JERO

מחיר:
110.00 93.50
15% הנחה
Jero
מידות: 20 ס"מ | 25 ס''מ
צבעים:
שחור
לצבעים ומידות נוספות
יש לי עוד צבעים ומידות
.aligncenter { margin-left: auto; margin-right: auto; display: block;