מתכון לקציצות בקר ברוטב עגבניות

מוכנים להתחיל…

באנר_מרכיבים

לבשר:

• 400 גרם בשר בקר טחון
• 100 גרם שומן כבש טחון
• בצל מגורד
• קישוא מגורד
• מעט מי סודה לשתיה (בערך רבע כוס)
• חופן פטרוזיליה
• חופן כוסברה
• חופן נענע
• 6 -7 שיני שום לפי הטעם

לרוטב:

• שמן זית
• כרישה חתוכה לקוביות
• חצי גזר מגורד
• פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
• קופסה עגבניות מרוסקות של MUTTI (ככה לא צריך להוסיף סוכר לעידון החמיצות)
• מעט רסק עגבניות של MUTTI
• מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת, מעט כמון
• כף אבקת מרק עוף (לא חובה, לגמרי ניתן לוותר על זה)

באנר_הוראות_הכנה

במעבד מזון או עם סכין קוצצים דק דק דק את הפטרוזיליה, כוסברה נענע (ניתן להוריד את הירק שלא אוהבים) וגם את השום.
מערבבים את מסת בשר עם הבצל והקישוא המגורדים, לזה מוסיפים את הירק הקצוץ עם השום, ואת הסודה לשתיה.
יש ללוש היטב במשך כ 5 דק את מסת הבשר – במידה והבשר נוזלי מידי ניתן להוסיף מעט פירורי לחם או קמח שקדים.
יש לתת למסת הבשר לנוח במקרר כחצי שעה, בזמן הזה נכין את הרוטב.
במחבת עם שמן זית נטגן את הכרישה, גזר מגורד ופלפל אדום עד לריכוך והזהבה של הכרישה.
מתבלים במלח, פלפל,כמון, פפריקה מתוקה ומעט פפריקה מעושנת (פפריקה מעושנת לפי הטעם).
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את רסק העגבניות ומעט מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים את הרוטב עוד כ 20 דק, במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מים.
בידיים לחות מכינים מהבשר קציצות (בגודל של כדור פינג פונג).
לפני שמעבירים את הקציצות לרוטב האדום מגבירים מעט את האש עד שהרוטב מבעבע קלות.
מעבירים את הקציצות לסיר הרוטב, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.

בתאבון,
צוות COOK & BAKE