משלוח חינם בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים ממש שווים>>
X

מתכון לקציצות בקר ברוטב עגבניות

מתכון לקציצות בקר ברוטב עגבניות
זמן הכנה: 60 דקות
כמות מנות: 6
סוג כשרות: בשרי
סגנון: מנה עיקרית

רכיבים

לבשר:

  • 400 גרם בשר בקר טחון
  • 100 גרם שומן כבש טחון
  • בצל מגורד
  • קישוא מגורד
  • מעט מי סודה לשתיה (בערך רבע כוס)
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן כוסברה
  • חופן נענע
  • 6 -7 שיני שום לפי הטעם

לרוטב:

  • שמן זית
  • כרישה חתוכה לקוביות
  • חצי גזר מגורד
  • פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • קופסה עגבניות מרוסקות של MUTTI (ככה לא צריך להוסיף סוכר לעידון החמיצות)
  • מעט רסק עגבניות של MUTTI
  • מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת, מעט כמון
  • כף אבקת מרק עוף (לא חובה, לגמרי ניתן לוותר על זה).

הוראות הכנה

  • במעבד מזון או עם סכין קוצצים דק דק דק את הפטרוזיליה, כוסברה נענע (ניתן להוריד את הירק שלא אוהבים) וגם את השום.
  • מערבבים את מסת בשר עם הבצל והקישוא המגורדים, לזה מוסיפים את הירק הקצוץ עם השום, ואת הסודה לשתיה.
  • יש ללוש היטב במשך כ 5 דק את מסת הבשר – במידה והבשר נוזלי מידי ניתן להוסיף מעט פירורי לחם או קמח שקדים.
  • יש לתת למסת הבשר לנוח במקרר כחצי שעה, בזמן הזה נכין את הרוטב.
  • במחבת עם שמן זית נטגן  את הכרישה, גזר מגורד ופלפל אדום עד לריכוך והזהבה של הכרישה.
  • מתבלים במלח, פלפל,כמון, פפריקה מתוקה ומעט פפריקה מעושנת (פפריקה מעושנת לפי הטעם).
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את רסק העגבניות ומעט מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים את הרוטב עוד כ 20 דק, במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מים.
  • בידיים לחות מכינים מהבשר קציצות (בגודל של כדור פינג פונג)
  • לפני שמעבירים את הקציצות לרוטב מגבירים מעט את האש עד שהוטב מבעבע קלות.
  • מעבירים את הקציצות לסיר הרוטב, מנמיכים את האש  ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.

בתיאבון

צוות COOK AND BAKE

מוצרים שיעזרו לכם להשלים את המתכון

.aligncenter { margin-left: auto; margin-right: auto; display: block;