מתכון לפאי זוקיני

איזה פאי מחכה לכם, אתם הולכים להתאהב בזוקיני מחדש!
מוכנים להתחיל…

מרכיבים

לבצק:

• 150 גרם קמח לבן
• 100 גרם חמאה מלוחה חתוכה לקוביות וקרה מאוד
• חלמון 1
• 3-4 כפות מים פושרים

למלית:

  • 1/3 כוס מיונז
  • 1 כפית חרדל דיז’ון
  • 2 זוקיני בגודל בינוני חתוכים לעיגולים דקים
  • 1 כפית עלי טימין קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

להכנת הבצק:

להכנת פאי קישוא מערבבים את כל המצרכים במעבד מזון בפולסים קצרים (או לישה קצרה ומהירה בידיים) עד קבלת מרקם חולי.
מאחדים את הבצק לכדור ומקררים במקרר לפחות חצי שעה.
מוציאים מהמקרר, מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס”מ בערך.
מרפדים את תבנית הפאי זוקיני בבצק ומהדקים לדפנות התבנית.
מכניסים למקרר למשך חצי שעה.

להכנת המלית:

מכניסים את תבנית האפייה לתנור ומחממים תנור לחום של 190 מעלות.
מערבבים יחד את המיונז והחרדל בקערה קטנה, ואז מורחים את התערובת על הבצק.
שמים את הזוקיני והטימין בקערה בינונית. מפזרים מלח ופלפל ומזלפים מעט שמן זית.
מסדרים את הפרוסות מעל תערובת המיונז.
אופים את פאי הקישואים כ20-30 דקות עד שהחלק העליון של הפאי מזהיב והקישואים רכים.

מתכון לפאי זוקיני

בתאבון,
צוות COOK & BAKE