מתכון לדים סאם קלאסי

מוכנים להתחיל…

באנר_מרכיבים

לבצק:

  • 1  ק״ג קמח
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • 2  כוסות מים קרים

למלית:

  •  400 גרם בשר עוף טחון
  • ג'ינג'ר קצוץ (4-5 ס"מ)
  • 4 שיני שום קצוצות
  • כרוב סיני קצוץ דק
  • בצל ירוק קצוץ (1 חבילה)
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 חלבון
  • 2  כפיות קורנפלור
באנר_הוראות_הכנה

להכנת המלית:

בשביל מתכון דים סאם קלאסי זה, נכניס לתוך קערה עמוקה את בשר העוף, הכרוב סיני, הבצל הירוק, שורש הג'ינג'ר, שום ופלפל שחור גרוס.
בקערה נפרדת מערבבים את חלבון הביצה והקונפלור עד לקבלת נוזל אחיד.
את הנוזל מוסיפים לקערה העמוקה עם יתר המרכיבים ומערבבים היטב.

להכנת הבצק:

מעבדים את כל המוצרים (קמח, ביצה, מלח ומים קרים) במיקסר עד קבלת בצק במרקם אחיד.
יוצרים מהבצק שהתקבל נקניק ארוך וחותכים ממנו קוביות בגודל של 2-3 ס"מ.
על משטח עבודה מקומח מרדדים את קוביות הבצק לעובי של 1 מ"מ וחורצים מהן עיגולים.

אידוי והכנת הדים סאם:

במרכז העיגול מניחים כף מהמילוי,
מקפלים את המילוי ויוצרים כיס בצק ובתוכו המילוי
ובתנועה סיבובית סוגרים את הכיס.
מניחים נייר אפיה בכלי האידוי של ROSO TOOLS
מניחים את כלי האידוי בתוך סיר עם מים רותחים ובתוכו מניחים את הדים סאם.
מכסים את כלי האידוי ומאדים במשך 10-15 דקות.
מוציאים את הדים סאם מכלי האידוי לצלחת הגשה בליווי צ'ילי או סויה.

מתכון_לדים_סאם

בתיאבון,
צוות COOK AND BAKE