משלוח חינם בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים ממש שווים>>
X

מתכון לדגי לברק בתנור

מתכון לדגי לברק בתנור
זמן הכנה: 60 דקות
כמות מנות: 5 מנות
סוג כשרות: פרווה
סגנון: עיקרית

רכיבים

  • 2-3 דגי לברק טריים
  • 5 שיני שום
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 7 שורשים של ארטישוק ירושלמי
  • 2 זוקיני בינוניים
  •  6 עגבניות
  • 2 פלפלים אדומים מתוקים
  •  4-5 פלפלונים צבעונים
  •  חופן עגבניות שרי מסוגים שונים
  •  ראש שום
  • חצי כוס זיתי קלמטה

עשבי תיבול טריים:

  • טימין
  • מרוה
  • רוזמרין
  • בזיליקום
  • ליים או לימון פרוס
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל גרוס

הוראות הכנה

  •  להניח את הרוסטר על להבה בינונית
  •  לצוק לרוסטר כ-4 כפות שמן זית.
  •  להזהיב 5 שיני שום
  •  1 פלפל חריף ירוק קטן חתוך לטבעות
  •  במקביל לקלף את הארטישוק הירושלמי ולחלוט אותם עד שמתרככים
  •  להוסיף לרוסטר 2 זוקיני בינוני חתוך לקוביות, פלפל אדום מתוק חתוך גס,6  עגבניות אדומות בינוניות חתוכות וחופן עגבניות שרי.
  •  לתבל במלח ופלפל לפי הטעם
  • להוסיף גבעולי טימין ומעט רוזמרין, 6 עלי בזיליקום קצוץ ומספר עלי מרווה.
  •  לערבב ולתת לירקות להגיר מיצים.
  •  להוסיף את שורשי הארטישוק הירושלמי שהתרככו לתערובת הירקות.
  •  לחרוץ 4 חתכים אלכסוניים בכל דג משני צדדיו, לשמן אותם במעט שמן זית, לתבל עם מלח גס ופלפל שחור.
  • למלא את בטן הדג בחופן עשבי תיבול טריים : טימין מעט רוזמרין עלי מרווה ו 2 – 3 פרוסות ליים טרי
  •  להניח את הדגים על הירקות.
  • להוסיף ראש שום משומן בשמן זית וחתוך לחצי
  • לפזר חופן זיתי קלמטה מעל, להוסיף עגבניות שרי ומיני פלפלים צבעוניים
  • לתבל במעט פלפל שחור גרוס ומלח גס
  •  לסגור את הרוסטר עם המכסה, לבשל כ-20 דקות עם אש בינונית.
  • לחמם תנור ל-180 מעלות
  •  להסיר את המכסה ולאפות כ-10 דקות עד לקבלת גוון שחום
  • להגיש חם.

בתיאבון !

צוות Cook & Bake