משלוח חינם בקנייה מעל 199 ש"ח
0 פריטים
עגלת קניות

סל הקניות שלכם ריק :(

אולי תוסיפו קצת צבע למטבח?

למבצעים ממש שווים>>
X

מתכון לארטישוק בסגנון רומאי

מתכון לארטישוק בסגנון רומאי
זמן הכנה: 60 דקות
כמות מנות: 4 מנות
סוג כשרות: פרווה
סגנון: מנה ראשונה

רכיבים

  • קערה עם מים
  • 2 לימונים
  • 10 ארטישוקים טריים
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס  נענע טרייה קצוצה
  • 10 שיני שום קצוצות דק
  • 2/3 כוס שמן זית כתית + 1/3 להגשה
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 כוס מים
  • סכין חדה, כף פריזאית לקילוף

הוראות הכנה

  • סוחטים את הלימונים ומוסיפים את המיץ וחצאי הלימון לקערת המים.
  • בעזרת סכין חדה חותכים את ראש התפרחת, מנקים את העלים החיצוניים הקשים עד לחשיפת העלים הפנימיים הרכים אותם נרצה להשאיר.
  • פותחים את התפרחת ובעזרת כף פריזאית מנקים את הליבה השעירה של הארטישוק.
  • מקצרים את הגבעול ומקלפים אותו.
  • טובלים את הארטישוק בקערת מי הלימון.
  • חוזרים על הפעולה עם כל הראשים.
  • קוצצים את עשבי התיבול והשום ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים מלח ופלפל.
  • ממלאים את חלל לבבות הארטישוק בעשבי התיבול ומורחים אותם בתערובת.
  • טיפ! מפזרים מלח ופלפל מעל.

 

בסיר סוטאז’:

  • יוצקים שמן זית, מים ויין.
  • מסדרים את הארטישוק כשהגבעולים מופנים כלפי מעלה.
  • מכסים את הארטישוקים עם נייר אפיה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.
  • בודקים בעזרת סכין אם הארטישוק רך. במידה ולא, ממשיכים בבישול עד לריכוך.
  • מעבירים לצלחת הגשה, עם נוזלי הבישול, מזלפים מעל שמן זית, ומפזרים מלח ופלפל.

 

מומלץ! לעטר פטרוזיליה ונענע טריים.

להגיש חם או פושר.

 

בתיאבון!

בשיתוף: #Israeli_kitchen #רונית טברון

מוצרים שיעזרו לכם להשלים את המתכון