בראוניז OREO
170 גרם חמאה (ועוד קצת עבור שימון התבנית) 200 גר' שוקולד מריר, מגורד או קצוץ דק 3 ביצים 2 חלמוני ביצים 2 כפיות של תמצית וניל או זרעים של מקל וניל 1 170 גרם סוכר חום 2 כפיות קמח לבן רגיל 1 כפית אבקת קקאו איכותית קמצוץ מלח 160 גר' חבילת עוגיות OREO שבוריות לרבעים […]
- 170 גרם חמאה (ועוד קצת עבור שימון התבנית)
- 200 גר' שוקולד מריר, מגורד או קצוץ דק
- 3 ביצים
- 2 חלמוני ביצים
- 2 כפיות של תמצית וניל או זרעים של מקל וניל 1
- 170 גרם סוכר חום
- 2 כפיות קמח לבן רגיל
- 1 כפית אבקת קקאו איכותית
- קמצוץ מלח
- 160 גר' חבילת עוגיות OREO שבוריות לרבעים
- אבקת סוכר לניפוי מלמעלה
- חממו תנור ל180 מעלות,
- שמנו את תבנית האפייה שלכם – מומלץ לעבוד בתבנית מלבנית של פטיסה ANODIZE.
- הניחו נייר אפיה על התבנית (לכסות גם את השוליים לשליפה נוחה).
- המיסו את החמאה על מחבת בחום בינוני, כשהחמאה נמסה, הסירו את התבנית מהאש והוסיפו את השוקולד המגורד.
- הניחו לנוח כמה דקות עד שהשוקולד מתרכך ואז מערבבים יחד. לחלופין, תוכלו להכניס את השוקולד והחמאה לקערה ולהמיס במיקרוגל בחימומים קצרים של 25 שניות, תוך ערבוב טוב בכל פעם.
- הקציפו את הביצים, החלמונים והווניל יחד בקערה גדולה עד שהם מתחילים להיות קלילים ואווריריים.
- מוסיפים את הסוכר בשתי פעימות ומקציפים בין לבין.
- יוצקים את הסוכר סביב הצד של תערובת הביצים כדי לא להוציא את האוויר שהוקצף אליו.
- המשיכו להקציף עד שהתערובת הופכת קשה ומרוכזת יותר.
- לאחר שתערובת הביצים מוכנה מיזגו את השוקולד לתוכו, שוב סביב הדפנות כדי לא להוציא את האוויר החוצה.
- הוסיפו את הקמח, אבקת הקקאו, המלח ושברי העוגיות ומערבבים עד שהמצרכים מתאחדים.
- שפכו את התערובת לתבנית המשומנת
- פזרו את שברי העוגיות שנותרו מעל הבלילה, מומלץ לדחוף אותן קלות פנימה.
- אופים בתנור 25-30 דקות. במרכז בלילת הבראוניז מעט דביקה.
- הוציאו את התבנית מהתנור והשאירו את הבראוניז להתקרר בתבנית. החלק העליון ישקע מעט וייסדק.
- שולפים את הבראוניז החוצה בעזרת הנייר על השוליים, חותכים את הבראוניז לריבועים. מפזרים אבקת סוכר למעלה. ניתן להחליף את העוגיות באגוזי מלך קלויים או אגוזי פקאן.

בתאבון, צוות COOK &BAKE