בראוניז OREO

170 גרם חמאה (ועוד קצת עבור שימון התבנית) 200 גר' שוקולד מריר, מגורד או קצוץ דק 3 ביצים 2 חלמוני ביצים 2 כפיות של תמצית וניל או זרעים של מקל וניל 1 170 גרם סוכר חום 2 כפיות קמח לבן רגיל 1 כפית אבקת קקאו איכותית קמצוץ מלח 160 גר' חבילת עוגיות OREO שבוריות לרבעים […]

באנר_מרכיבים

  • 170 גרם חמאה (ועוד קצת עבור שימון התבנית)
  • 200 גר' שוקולד מריר, מגורד או קצוץ דק
  • 3 ביצים
  • 2 חלמוני ביצים
  • 2 כפיות של תמצית וניל או זרעים של מקל וניל 1
  • 170 גרם סוכר חום
  • 2 כפיות קמח לבן רגיל
  • 1 כפית אבקת קקאו איכותית
  • קמצוץ מלח
  • 160 גר' חבילת עוגיות OREO שבוריות לרבעים
  • אבקת סוכר לניפוי מלמעלה

באנר_הוראות_הכנה

  1. חממו תנור ל180 מעלות,
  2. שמנו את תבנית האפייה שלכם – מומלץ לעבוד בתבנית מלבנית של פטיסה ANODIZE.
  3. הניחו נייר אפיה על התבנית (לכסות גם את השוליים לשליפה נוחה).
  4. המיסו את החמאה על מחבת בחום בינוני, כשהחמאה נמסה, הסירו את התבנית מהאש והוסיפו את השוקולד המגורד.
  5. הניחו לנוח כמה דקות עד שהשוקולד מתרכך ואז מערבבים יחד. לחלופין, תוכלו להכניס את השוקולד והחמאה לקערה ולהמיס במיקרוגל בחימומים קצרים של 25 שניות, תוך ערבוב טוב בכל פעם.
  1. הקציפו את הביצים, החלמונים והווניל יחד בקערה גדולה עד שהם מתחילים להיות קלילים ואווריריים.
  2. מוסיפים את הסוכר בשתי פעימות ומקציפים בין לבין.
  3. יוצקים את הסוכר סביב הצד של תערובת הביצים כדי לא להוציא את האוויר שהוקצף אליו.
  4. המשיכו להקציף עד שהתערובת הופכת קשה ומרוכזת יותר.
  5. לאחר שתערובת הביצים מוכנה מיזגו את השוקולד לתוכו, שוב סביב הדפנות כדי לא להוציא את האוויר החוצה.
  6. הוסיפו את הקמח, אבקת הקקאו, המלח ושברי העוגיות ומערבבים עד שהמצרכים מתאחדים.
  7. שפכו את התערובת לתבנית המשומנת
  8. פזרו את שברי העוגיות שנותרו מעל הבלילה, מומלץ לדחוף אותן קלות פנימה.
  9. אופים בתנור 25-30 דקות. במרכז בלילת הבראוניז מעט דביקה.
  10. הוציאו את התבנית מהתנור והשאירו את הבראוניז להתקרר בתבנית. החלק העליון ישקע מעט וייסדק.
  11. שולפים את הבראוניז החוצה בעזרת הנייר על השוליים, חותכים את הבראוניז לריבועים. מפזרים אבקת סוכר למעלה. ניתן להחליף את העוגיות באגוזי מלך קלויים או אגוזי פקאן.
בראוניז OREO

בתאבון, צוות COOK &BAKE